Matematik

Vektorer

05. marts kl. 13:22 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med, hvordan jeg løser denne opgave?

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts kl. 14:47 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts kl. 16:06 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{En retningsvektor}\\\textup{for }l\textup{ er:}\\&& \overrightarrow{QR}=\begin{pmatrix} 4-2\\8-2 \\0-3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\6 \\ -3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{En parameterfremstilling}\\\textup{for }l\textup{ er: }\\&&\begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \\ 4 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 2\\6 \\ -3 \end{pmatrix},\quad t\in\mathbb{R}\\\\ \textup{Sk\ae ring med }xy\textup{-planen}\\ \textup{kr\ae ver:}\\&& z=4-3t=0\\\\&&t=\frac{4}{3}\\ \textup{dvs}\\\textup{sk\ae ring i:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \\ 4 \end{pmatrix}+\frac{4}{3}\cdot \begin{pmatrix} 2\\6 \\ -3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{17}{3}\\6 \\ 0 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts kl. 16:19 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \\\\ \textup{Sk\ae ring med }xz\textup{-planen}\\ \textup{kr\ae ver:}\\&& y=-2+6t=0\\\\&&t=\frac{1}{3}\\ \textup{dvs}\\\textup{sk\ae ring i:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \\ 4 \end{pmatrix}+\frac{1}{3}\cdot \begin{pmatrix} 2\\6 \\ -3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{11}{3}\\0 \\ 3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{Sk\ae ring med }yz\textup{-planen}\\ \textup{kr\ae ver:}\\&& x=3+2t=0\\\\&&t=\frac{-3}{2}\\ \textup{dvs}\\\textup{sk\ae ring i:}\\&& \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \\ 4 \end{pmatrix}+\frac{-3}{2}\cdot \begin{pmatrix} 2\\6 \\ -3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-11 \\ \frac{17}{2} \end{pmatrix}\\\\ \end{}


Svar #4
05. marts kl. 19:49 af Lalode

Magne tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.