Matematik

matmatik terminsprøve

05. marts kl. 21:07 af Laya16 - Niveau: 8. klasse

hej, er der nogn der ved hvordan man bergenger dette spørgsmål:

15000 kr. giver 225 kr. i rente på et år.

den årlige rente sats er ----------%

og i det tomme felt skal jeg sætte svaret. 

det er en færdighedopgave så jeg  må ikke bruge hjælpemidler , hvis nogn kan hjælpe mig så burde være mega dejligt fordi det er en termins opgave. som jeg skal have imorgen.  jeg ville meget værdsætte hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts kl. 21:14 af jl9

15000 \cdot \frac{r}{100}=225


Svar #2
05. marts kl. 21:17 af Laya16

så jeg skal gange 15000 med rente og dividere med 100 men hvad skal jeg så efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts kl. 21:37 af ringstedLC

Generelt:

a\;\textup{i %\;af\;}b=\frac{a}{b}\cdot 100\%


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts kl. 21:38 af jl9

Isolér r:

r=\frac{225}{15000} \cdot 100


Skriv et svar til: matmatik terminsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.