Matematik

Hvad menes der med "Prognose for udvikling....." udfra min model? - HASTER

04. april kl. 10:22 af Hamster34 - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man løse opgave?

1d) Giv ud fra din model en prognose for udviklingen i antallet af AIDS-tilfælde i Danmark i 1992 og i 1996.

Jeg har fået en model(funktion) y(t) = 0 * e^ 0,7156*t , som jeg så fik diffrenceret til y'(t) = e^0,7156*t . 

Her fik jeg datasættet


Svar #1
04. april kl. 10:29 af Hamster34

Dette er datasættet jeg fik 

Vedhæftet fil:Datasæt sp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april kl. 15:47 af AMelev

#0 Det ser ikke rigtigt ud. Din funktion er jo konstant 0.
y'(t) er ikke rigtig, men den skal du ikkke bruge til dette spørgsmål.
Læg lige et billede af hele opgaven op.

Du har nok benyttet årstallene direkte, men det giver ikke mening, da din b = y(0) så angiver, hvor mange aidstilfælde, der var ved Kristi fødsel. Ingen model vil virke så langt tilbage i tiden.
Du skal sætte t = antal år efter 1980 og y(t) = antal nye aidstilfælde.

En prognose er en forudsigelse - baseret på en vis viden - om, hvordan et eller andet vil se ud i fremtiden.
Du skal her fremskrive y(t) til tidspunkterne 1992 og 1996, altså beregne y(12) og y(16) ud fra din model


Svar #3
04. april kl. 15:56 af Hamster34

Hej, jeg bemærkede ikke at det var forkert. Tak.

Jeg har delt filen op i 3 dele.


Svar #4
04. april kl. 15:57 af Hamster34

..


Svar #5
04. april kl. 15:59 af Hamster34

....


Svar #6
04. april kl. 16:04 af Hamster34

Del 1


Svar #7
04. april kl. 16:04 af Hamster34

Del 2


Svar #8
04. april kl. 16:04 af Hamster34

Del 3 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april kl. 19:13 af AMelev

Det giver ikke mening at køre videre med y(t) = 0.

Se vedhæftede.

Vedhæftet fil:aids-oppgave.docx

Skriv et svar til: Hvad menes der med "Prognose for udvikling....." udfra min model? - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.