Matematik

analytisk geometri

13. april kl. 20:06 af Astrid2911 - Niveau: B-niveau

Hej, er  virkelig i tvivl om hvordan man løser delopgaverne b til f.

tak på forhånd

Vedhæftet fil: analytisk geometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april kl. 20:14 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april kl. 20:43 af StoreNord

Projektionen er en lille vektor fra punkt B til fodpunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april kl. 20:49 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april kl. 20:50 af ringstedLC

b) Forskyd B med projektionen fra a) ganget med "-1".

c) Brug afstandsformlen på B og fodpunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april kl. 21:09 af ringstedLC

d)

\begin{align*} A &= \tfrac{1}{2}\cdot h\cdot g \\ A &= \tfrac{1}{2}\cdot \left | h_A \right |\cdot \left | \overrightarrow{BC }\right | \end{align*}

e) Trekantens areal er det halve areal af vektorernes udspændte parallellogram:

\begin{align*} A &= \tfrac{1}{2}\cdot \left | \textup{det}\Bigl(\overrightarrow{AB}, \overrightarrow{BC }\Bigr) \right | \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april kl. 21:10 af ringstedLC

f) Brug formel (52)


Svar #7
13. april kl. 22:46 af Astrid2911

tak for hjælpen, så jeg skal bare gange projektionen af \underset{AB}{\rightarrow} på \underset{BC}{\rightarrow} ?


Svar #8
13. april kl. 22:46 af Astrid2911

Altså i spg b)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april kl. 23:12 af ringstedLC

Se figuren i #3. D = -1 · ABBC


Skriv et svar til: analytisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.