Privatlærer

polynomie

23. november 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis at polynomiet p(x) = 2x^4 - 3x^3 – 3x^2+2x har roden -1

Nogen der forstår at løse sådan en sag??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn værdien p(-1). Indsæt x = -1 i polynomiet. Hvis p(x) = 0, er x en rod i polynomiet, så hvis p(-1) = 0, er -1 en rod i polynomiet.

Næste gang: prøv at sætte spørgsmål om matematik i matematikforumet.


Skriv et svar til: polynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.