Cookie- og Persondatapolitik

Gå til Cookiepolitik.

1. Generelt

1.1
Denne politik om behandling af personoplysninger (“Persondatapolitik”) beskriver, hvorledes Better Students ApS (“Studieportalen.dk”, “os”, “vores”, “vi”) indsamler og behandler oplysninger om dig.

1.2
Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via hjemmesiden, www.studieportalen.dk (“Hjemmesiden”).

1.3
Studieportalen.dk er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Studieportalen.dk kan ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlaget for behandlingen

2.1
Når du besøger Hjemmesiden, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af Hjemmesiden, fx om hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du evt. bruger på Hjemmesiden, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, og informationer om din Computer.

2.1.1
Formålet er at optimere brugeroplevelsen og Hjemmesidens funktion. Denne behandling af oplysninger er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre Hjemmesiden samt vise dig relevant indhold.

2.1.2
Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.2
Når du opretter en profil eller kommunikerer med os på Hjemmesiden, indsamler vi de oplysninger, du selv afgiver, fx navn, uddannelse, e-mailadresse, hvilke spørgsmål og svar du afgiver i forummet, hvilket indhold du læser samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra du læser indholdet.

2.2.1
Formålet er, at vi kan levere den profil, du har oprettet og i øvrigt opfylde vores aftale med dig. IP-adressen indsamles med det formål og for at varetage vores interesse i at kunne forhindre misbrug af vores tjeneste.

2.2.2
Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, Litra b, c og f.

2.3 Marketing
Når du tilmelder dig til vores nyhedsbrev, indsamler vi oplysning om dit navn og e-mailadresse.

2.3.1
Formålet er at varetage vores interesse i at kunne levere nyhedsbreve til dig.

2.3.2
Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

2.4
Når du tilmelder dig Studieportalen.dk, bliver du bedt om at oplyse fx brugernavn, fornavn, uddannelse og e-mailadresse. Derudover indsamler vi oplysninger under din profil om din brug af vores indhold.

2.4.1
Formålet er at kunne administrere din profil og levere dig de ydelser og tilbyde dig de fordele, der er forbundet med profilen på Studieportalen.dk, samt for at varetage vores interesse i at kunne sende nyhedsbreve og foretage målrettet Markedsføring.

2.4.2
Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra b og f. Du vil ved tilmeldingen blive bedt om at give særskilt samtykke til elektronisk markedsføring.

3. Modtagere af personoplysninger

3.1
Oplysninger kan overlades til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vores vegne. Vi anvender eksterne samarbejdspartnere til blandt andet teknisk drift, bogføring, betalingshåndtering og forbedringer af Hjemmesiden samt udsendelse af nyhedsbreve.

3.2
Fire af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC., Cloudflare Inc., Sendgrid Inc. og Zendesk Inc. er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

3.2.1
Kopi af Google LLC’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI

3.2.2
Kopi af Cloudflare Inc’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnZKAA0

3.2.3
Kopi af Sendgrid Inc’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TRktAAG

3.2.4
Kopi af Zendesk Inc’s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TOjeAAG

3.3
På Studieportalen.dk vises der annoncer. Disse annoncerer leveret af Concept ApS, Bredgade 35, 1260 Copenhagen K. Concept er dataansvarlig for de data de indsamler via annoncerne. Vi sender ikke dine persondata videre til Concept og vi viser ikke annoncer på de sider (fx Opret profil, Ret profil m.fl.) hvor du afgiver persondata til os.

4. Dine rettigheder

4.1
Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse dig om dine rettigheder.

4.2

Indsigtsretten

4.2.1
Du er til enhver tid berettiget til at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.

4.2.2
Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger, skal du sende en skriftlig anmodning til [email protected] Du kan blive bedt om at dokumentere, at du er den du giver dig ud for at være.

4.3
Retten til berigtigelse

4.3.1
Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.

4.3.2
Oplysninger, som vi har indsamlet i forbindelse med din tilmelding til Studieportalen.dk, har du selv mulighed for at korrigere via log-in til din brugerprofil.

4.4
Retten til sletning

4.4.1
I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os, fx hvis du tilbagekalder dit samtykke, og vi ikke har et andet retsgrundlag for at fortsætte behandlingen. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, fx for at vi kan overholde vores retlige forpligtelser, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

4.5
Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring

4.5.1
Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.

4.6
Retten til dataportabilitet

4.6.1
Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbar format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

4.7
Retten til indsigelse

4.7.1
Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, med henblik på direkte markedsføring, herunder den profilering der foretages for at kunne målrette vores direkte markedsføring.

4.7.2
Du har endvidere til enhver tid ret til af grunde, der vedrører din personlige situation, at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jfr. pkt. 2.1 og 2.3.

4.8
Retten til at tilbagekalde samtykke

4.8.1

Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til den profilering, der foretages af dig som bruger af Studieportalen.dk. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på [email protected]

4.9
Retten til at klage

4.9.1
Du har til enhver tid ret til at indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger. Klage kan blandt andet indgives på mail [email protected] eller telefon +45 33 19 32 00.

5. Sletning af persondata

5.1
Oplysninger indsamlet om din brug af Hjemmesiden jfr. pkt. 2.1. gemmes ikke længere, end hvad der er lovligt. Vi sletter dataene hvis du beder os om det og det ikke længere er nødvendigt for det oprindelige behandlingsformål eller hvis du tilbagekalder dit samtykke til videre behandling.

5.2
Oplysninger indsamlet i forbindelse med din tilmelding til vores nyhedsbrev slettes, når dit samtykke til nyhedsbrev trækkes tilbage, medmindre vi har et andet grundlag for behandling af oplysningerne.

5.3
Oplysninger som du afgiver i forummet på Studieportalen.dk afgives i henhold til betingelserne for oprettelse af forumindlæg og vil ikke blive slettet. Du må ikke udlevere persondata (fx navn eller kontaktoplysninger) i forummet. Hvis du alligevel ved en fejl har afgivet personlige informationer, skal du kontakte os og så vil vi fjerne oplysningerne.

5.4
Dit brugernavn er offentligt tilgængeligt også efter sletning af din profil. Dit brugernavn må ikke være personhenførbart. Hvis du alligevel vælger at anvende et personhenførbart brugernavn og efterfølgende gerne vil have denne information slettet, skal du kontakte os og så vil vi ændre brugernavnet til et der ikke kan henføres til dig.

5.5
Oplysninger som vi har indsamlet i forbindelse med din oprettelse af din profil jfr. pkt. 2.4, vil vi automatisk slette: a) såfremt du ikke har logget på din brugerprofil i 5 år eller b) senest 3 år efter at du vælger at slette din profil via hjemmesiden.

6. Sikkerhed

6.1
Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

6.2
Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

7. Kontaktoplysninger

7.1
Studieportalen.dk er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via Hjemmesiden.

7.2
Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne Persondatapolitik eller ønsker du at gøre brug af en eller flere af dine rettigheder beskrevet i pkt.4, kan du kontakte:

Studieportalen.dk
Better Students ApS
Brovej 20A
8800 Viborg
E-mail: [email protected]

8. Ændringer i persondatapolitikken

8.1
Såfremt vi foretager ændringer i Persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på Hjemmesiden.

9. Versioner

9.1 Dette er version 1 af Studieportalen.dk’s persondatapolitik dateret den 22/5-2018

Cookie-politik

1. Cookies

1.1

Studieportalen.dk anvender cookies til følgende formål:

Tekniske cookies, så vi kan huske dine præferencer og af sikkerhedsmæssige årsager.
Trafikmåling, så vi ved, hvor mange, der besøger vores website.
Tredjepartscookies, som giver mulighed for at vise relevante reklamer.

Dette website anvender cookies i henhold til ovenstående formål. En cookie er en lille tekstfil, som gemmes i din browser, for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

1.2 Tekniske cookies
Tekniske cookies er påkrævede for at benytte vores website. Tekniske cookies anvendes af sikkerhedsmæssige årsager og for at sikre, at du kan logge ind på websiden.

1.3 Trafikmåling - Google Analytics
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet og optimere brugeroplevelsen. Vi beder Google om at anonymisere din IP-adresse og begrænse samkøring med øvrige Google services. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

1.4 Tredjepartscookies
Studieportalen.dk har Concept ApS, Bredgade 35, 1260 Copenhagen K som annoncepartner, og Concept sætter en række Cookies. Du kan læse mere om Cookies fra Concept ApS her. Disse cookies bruges til at registrere klik, leads mv. på annoncer og til at levere målrettede annoncer. I pkt. 2. ser du en oversigt over alle Cookies.

1.5 Er det nødvendigt at acceptere cookies?
Nej, du kan godt benytte Studieportalen.dk uden at bruge cookies, men det anbefales at acceptere cookies, hvis du ønsker at anvende alle sitets funktioner.

1.6 Blokering af cookies
Hvis du ikke ønsker cookies, kan du læse mere her, hvor der er vejledning til helt eller delvist at slette cookies og undgå at modtage dem. Du kan også fjerne annoncer du ikke bryder dig om, læs mere om dette her og her. Hvis du fjerner cookies, kan det dog betyde, at du får udfordringer med at interagerer med forskellige hjemmesider. At slette cookies betyder ikke, at du er permanent afmeldt et reklameprogram. Medmindre du forbyder cookies, så vil du næste gang du besøger en side der viser reklamer, få placeret en ny cookie på din computer. Cookies bliver slettet automatisk efter en periode, som variere fra cookie til cookie. De bliver dog fornyet hver gang du besøger et site.

2. Oversigt over Cookies