Matematik

Koordinatsæt til punktet P

03. maj kl. 17:53 af sgvhwdjekfrg - Niveau: A-niveau

Hej, er der en som vil hjælpe med opgave b? :) Jeg kan simpelhen ikke huske hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj kl. 17:54 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj kl. 17:57 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&&\overrightarrow{s}\left ( 3 \right )=\begin{pmatrix} 3^3-3^2+2\cdot 3+5\\ 2\cdot 3^2-8 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj kl. 18:16 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Andenaksens ligning}\\&\textup{er:} \\&&x=0\\&\textup{dvs:}\\&& \textup{solve}\left ( -t^3-t^2+2t+5=0,t \right ) \\\\&&t=-1.13249\\\\&\textup{Sk\ae ringspunkt:}\\&&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\ 2\cdot \left (-1.13249 \right )^2-8 \end{pmatrix} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj kl. 20:19 af Eksperimentalfysikeren

Så vidt jeg kan se, er t ikke negativ ved skæringen med andenaksen. Jeg har prøvet at tegne funktionen op i et x-t-koordinatsystem, og skæringen er ved ca +1,6.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj kl. 21:56 af ringstedLC

a)

\begin{align*} \vec{\,s}(3) &= \binom{{\color{Red} -}3^3-3^2+2\cdot 3+5}{2\cdot 3^2-8} \end{align*}

b)

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj kl. 08:57 af mathon

Korrektion for tastefejl:

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&\textup{Andenaksens ligning}\\&\textup{er:} \\&&x=0\\&\textup{dvs:}\\&& \textup{solve}\left ( -t^3-t^2+2t+5=0,t \right ) \\\\&&t=1.75728\\\\&\textup{Sk\ae ringspunkt:}\\&&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\ 2\cdot \left (1.75728 \right )^2-8 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-1.82 \end{pmatrix} \end{}


Skriv et svar til: Koordinatsæt til punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.