Andre fag

Eksternt Regnskab Seminar

15. april 2011 af 615243 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle,

Jeg er igang med seminar i Eksternt Regnskab og har nogle spørgsmål vedrørende hvad I synes der er vigtigt at have med i opgaven og hvad jeg kan undlade.. Problemet er nemlig, at min opgave er langt over de 12 sider, som den maks må være. Jeg skriver om den regnskabsmæssige behandling af immaterielle aktiver og har besluttet mig for at have en problemformulering som lyder lidt som: ”Hvordan skal en regnskabsaflæggende virksomhed behandle immaterielle aktiver i årsrapporten i henhold til IFRS og hvilket informationsbehov har analytikere i forbindelse med en vurdering af en virksomheds værdi?” (Har I evt. nogle kommentar til det eksempel på problemformulering?)

Jeg vil gerne starte opgaven med teori bestående af IASB begrebsramme og struktur, deriblandt IFRS. Dette fylder indtil videre 6 sider. Dernæst vil jeg i gang med selve analysen, nemlig immaterielle aktiver i henhold til IAS 38, herunder standardens anvendelsesområde, indregning og måling af immaterielle aktiver samt noget om internt oparbejdet immaterielle aktiver. Synes du, at jeg skal droppe det sidstnævnte afsnit og gøre det hele mere grundlæggende, i stedet for at komme ind på internt oparbejdet immaterielle aktiver? Sidst i analysen vil jeg skrive noget om måling efter første indregning, herunder kostpris modellen og brugstid.

Endvidere har jeg et par spørgsmål angående definitioner og begreber. Tror I det er i orden at nævne begreber, som f.eks. ”et aktiv”, og teorier, som f.eks. den formue- og præsentationsorienterede teori uden at komme videre ind på hvad de står for, hvis jeg nævner det i afgrænsningen?

Derudover, så står der ikke noget om kildekritik i vores vejledningen, men jeg er alligevel i tvivl om det må undlades.

På forhånd tusind tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2011 af emul0c

Ang. dine sidste par spørgsmål: ja begrebet "et aktiv" må du gerne bruge, det ved læser godt hvad er, da du nok er nødsaget i din opgave at skrive om aktiver og passiver.
Ang. formue- og præsentationsorienterede teori, så kan du evt. beskrive det kort i dit teori-afsnit; om end ikke andet, så måske skrive i din afgrænsning at opgaven er skrevet mhp at læser er bekendt med teorien. Men ville jeg nok spørge din vejleder om inden :-)

Ang. dine første par spørgsmål har jeg ikke nogen gode forslag da det er al for lang tid siden jeg har haft ekstern regnskab :-)


Svar #2
22. april 2011 af 615243 (Slettet)

Tusind tak for dit svar, jeg er nu begyndt at forklare om de to teorier :)

Jeg ville lige høre hvad du synes om problemformuleringen og om du har nogle råd til hvordan jeg kan gøre den bedre? Jeg synes nemlig, at jeg har svært ved at få det til at være sammenhængende. Lige nu virker det bare som to spørgsmål:

("Hvordan skal en regnskabsaflæggende virksomhed behandle immaterielle aktiver i årsrapporten i henhold til IFRS og hvilket informationsbehov har analytikere i forbindelse med en vurdering af en virksomheds værdi?”)


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. april 2011 af emul0c

Jeg ville nok mere splitte det ud i to sætninger; en problemformulering må jo gerne indeholde mere end et spørgsmål.
Dvs. du starter med at skrive lidt baggrund for hvorfor du har valgt som du har gjort:

"Der har igennem tiden været meget fokus på bla bla bla, fordi something something osv. osv. osv."
"Jeg vil derfor i den forbindelse gøre rede for hvordan en regnskabsaflæggende virksomhed skal behandle immaterielle aktiver i årsrapporten i henhold til IFRS. Jeg vil desuden undersøge hvilke informationsbehov en analytiker har brug for, i forbindelse med en vurdering af en virksomheds værdi".

eller lign. :-)


Når du skriver at du vil undersøge hvilke informationer en analytiker har brug for, for at vurdere en virksomheds værdi; er det så i forbindelse med din undersøgelse af immaterielle aktiver i henhold til IFRS - eller er det et helt seperat område du vil berører i opgaven?


Svar #4
22. april 2011 af 615243 (Slettet)

Tusind tak for dit svar! Du har nok ret i at jeg skal dele det op :)

Mht. undersøgelsen af hvilke informationer en analytiker har brug for mener jeg i henhold til IFRS. Jeg beskriver overordnet hvilke forhold en analytiker skal være opmærksom på ved værdiansættelse af en virksomhed, der i særlig grad sker på baggrund af immaterielle aktiver, der aflægger årsrapport ifølge IFRS..


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. april 2011 af emul0c

Ok - det ville jeg nok også få flettet ind i problemformuleringen på en måde, så der ikke hersker tvivl om præcis hvad det er du gerne vil skrive. Fordi som det står nu kunne det godt lyde som om at du ville undersøge alle faktorer som en analytiker skulle bruge :-)


Svar #6
23. april 2011 af 615243 (Slettet)

Tusind tak, det vil jeg så gøre :) Det er dejligt med input, for man har en tendens til at stirre sig blind på en opgave man har læst igennem 100.000 gange!


Brugbart svar (2)

Svar #7
23. april 2011 af emul0c

Ja lige præcis - fordi man ved hvad der står, så misser man gerne en del ting :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2013 af sophii<2 (Slettet)

Hej Jonas (615243)

Jeg skal til at skrive samme opgave som imaterielle aktiver. Er det sådan at du stadig har din opgave? 

 


Skriv et svar til: Eksternt Regnskab Seminar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.