Fysik

HJÆLP - fysik c eksamen.

31. maj 2011 af Elodiel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal svare på:


Bølge læren er meget central for fysik. Det har vist sig at hele den klassiske ide om adskillelsen af partikel og bølge egenskaber ikke rigtig stemmer overens med virkeligheden. Bølger kan noget særligt som partikler ikke kan og det er specielt måden de udbreder sig på og at de interferer med hinanden. Hvad er disse egenskaber og hvad er konsekvensen?

Forstår ikke helt hvad jeg skal fokusere på? Jeg kan selvfølgelig redegøre for bølgers egenskaber men forstår ikke hvorfor partikler kommer ind? Skal jeg så fokusere på lys? Men det står der ikke rigtig noget om i spørgsmålet? 
Please har brug for inspiration. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af peter lind

Du må have hørt om kvantemekanik, hvor partikler opfører sig som bølger. Hvis du sender partikler ind på en dobbeltspalte, vil de interferere lige som bølger. På en bagved liggende skærm vil du se at partiklerne rammer som punkter; men  hvis du har ladet tilstrækkelig mange partikler gå gennem spalterne vil du se at punkterne samler sig i striber på skærmen på samme måde som bølger. Det samme gælder  hvis det er fotoner, du sender ind. Den enkelte foton vil give en plet på skærmen; men pletterne vil samle sig i striber svarende til interferensen.


Skriv et svar til: HJÆLP - fysik c eksamen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.