Fysik

fysik opgaver

03. november 2011 af gizzy

der er nogle opgaver som jeg har svært ved at lave, er der nogle der kan hjælpe mig?  tusind tak

densitetsmåling

1) I et U- rør  er der kun hældt vand og olie. vandet står 135mm op i den ene gren, mens olien står 13,3mm højere i den anden gren.

hvad er oliens densitet?

 

højdemåling

2) med en tryk måler måles luftens tryk ved foden af et højhus til 101,3 kPa, mens den samme trykmåler viser 98,0 kPa på højhusets tag. luftens densitet kan sættes til 1,20 kg/m3

hvor højt er højhuset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af peter lind

I begge tilfælde skal du bruge at trykket fra en væske eller luftart er givet ved p = F/A = m*g/A, hvor m er massen af den ovenfor liggende væske/gas = massefylde*rumfang = massefylde* A*h, A er areaket af søjlen h er højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2011 af mathon

 

                                             polie = pvand

                                 holie·ρolie·g = hvand·ρvand·g

                                 holie·ρolie = hvand·ρvand

                                 ρolie = (hvand / holie)·ρvand

                                 ρolie = (135 / (135 + 13,3))·ρvand


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af mathon

               trykforskel
                                      Δp = h·ρ·g

                                      (101,3 - 98,0) kPa = h·(1,20 kg·m-3)·(9,81 N·kg-1)

                                      3300 N·m-2 = h·(11,772 N·m-3)

                                      h = (3300 N·m-2) / (11,772 N·m-3) ≈ 280,3 m


Skriv et svar til: fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.