Fysik

fysik opgave

18. april kl. 22:00 af cobbsen - Niveau: C-niveau

forstår ikke hvordan man skal regne det her ud

En elektron i et hydrogenatom starter fra elektronskallen med n = 9. Den springer til en indre skal, hvorved atomet udsender en foton med bølgelængden  lambda = 924 nm.

Hvilket nummer har den skal, som elektronen springer til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april kl. 22:53 af Eksperimentalfysikeren

Du skal slå Rydbergs formel op og benytte den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april kl. 08:46 af mathon

                    \begin{array}{lllllll}&& \textup{solve}\left (R_{\textup{db}}\cdot \left ( \frac{1}{x^2}-\frac{1}{9^2} \right )=\frac{1}{924\cdot 10^{-9}\;\mathrm{m}},x \right )\mid 0<x<9 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april kl. 10:44 af mathon

ved indtastning skal Rydbergkonstanten
tastes
               _{-}R_{db}


Skriv et svar til: fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.