Andre fag

Hjælp: Motiverede ansøgning!!

03. marts 2012 af TrinsS (Slettet)

Hi alle!

Jeg kunne rigtigt godt tænke mig et par friske øjne på min motiverede ansøgning til økonomi-studiet på KU. Al kritik er meget velkommen :-)
På forhånd tak!

Jeg er ret så dybt fascineret af vores samfund, og måden hvorpå det hele hænger sammen og fungerer. For mig er det interessante ved økonomi ikke at tælle penge sammen, men at gennemskue sammenhængen, altså:
• Hvorfor er der finanskrise?
• Hvorfor er en krone lige præcis en krone værd?
• Hvorfor forandres værdien af et hus eller en aktie?
Det siger derfor sig selv at politik også har min store interesse, og det er altid blevet diskuteret ihærdigt over middagsbordet, dog har jeg aldrig været medlem af et parti.
Som en blanding af min fascination og interesse for politik, ser jeg denne uddannelse som det rigtige for mig, sammenstillet med at jeg ønsker, at det skal være mere end blot en fritids aktivitet. Dertil har jeg samtidig også nogle af de vigtige kvaliteter, som det kræver at gå på universitet, nemlig: selvstændighed, viljen til at gennemføre, evnen til at samarbejde og gode analyse egenskaber. 

Lige nu er jeg bosat i London, hvilket jeg også har været de sidste 5 måneder, fordi jeg gerne ville prøve at leve i en anden nation. At se en anden måde at indrette et samfund på, fx det med at betale skat, og hvad det så også indebærer af andre konsekvenser. For der findes så mange andre måder at gøre tingene på, end den måde som det bliver gjort på i det danske samfund, som ikke nødvendigvis er den mest rigtige.
Indtil videre har mine måneder i London lært mig, at man kommer ikke sovende til noget, og det har givet mig en ekstra portion af selvstændighed, når man lige pludselig står der på egne ben.
I gymnasieårene brugte jeg min fritid på at træne intensiv dressur, dermed er jeg vant til at tage ansvar og kunne stå ved mine handlinger. Dertil kræver dressur arbejdsomhed, tålmodighed og perfektion, så man dag efter dag kan blive ved at træne den samme lille ting, til den er på plads. Foruden krævede det samtidig også en vilje til at finde en vej, så både gymnasiet, dressuren og fritidsjobbet i H&M kunne gå på i en højre enhed. I H&M har jeg lært at åbenhed og imødekommenhed er meget vigtigt, man er nød til at kunne snakke med fremmed mennesker, hele tiden se det positive i tingene og så på en dårlig dag. Samtidig har det også styrket min evne til at samarbejde og være en del af et hold/gruppe.

Endvidere er jeg dog også konstateret lettere ordblind, og dette er grunden til at jeg søger kvote 2, på baggrund af en opfordring af KU’s egen SPS vejleder Karsten Henrik Olsen. Med den begrundelse, at jeg skulle kunne nå at søge videre, så jeg kunne generhverve mig en it-rygsæk til studiestart, som jeg også var bruger af, mens jeg gik på stx.
Jeg ser min ordblindhed som en ekstra udfordring, som jeg bestemt ikke vil lade stå i vejen, for det jeg gerne vil. Og når en evne svækkes, så styrkes en anden. Samtidig er ordblindhed også en ting, man kan arbejde sig ud af, og det er bestemt muligt, at kompenser for ordblindhed ved hjælp af de hjælpemidler som er til stede i dag.


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2012 af Blabla66 (Slettet)

Hej,

Jeg synes den ser rigtig fin ud.

Du skriver at du er bosat i London, og at det har givet dig nogle erfaringer, fordi du har set en anden måde at indrette et samfund på. Er det ikke noget du også kunne lære uden at bo i London? Hvis det var mig, så tror jeg at jeg ville uddybe hvorfor det har givet mig erfaringer lige netop at bo i London. Hvad er det du har erfaret i London, som du ikke kunne læse dig til herhjemme fx?


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2012 af Blabla66 (Slettet)

Og så ville jeg også skrive en indledning. Noget a la "Hermed sender jeg en ansøgning om at blive optaget på KU"


Skriv et svar til: Hjælp: Motiverede ansøgning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.