Der er lige nu 84 online.
Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål

Fysik

Opgave

29. marts 2012 af 

Nogne, der vil hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

Vedhæftet fil: Klinkegulv.docx
Studieportalen.dk anbefaler:
Afsætning
Hentet af 49
Samfundsfag
Hentet af 625
Samfundsfag
Hentet af 114
Virksomhedsøkonomi
Hentet af 71
Historie
Hentet af 54
Historie
Hentet af 70
Psykologi
Hentet af 263
Afsætning
Hentet af 107
Kemi
Hentet af 62
Andet
Hentet af 27



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Tyngdekraften er jo

Ft = mg

b)

Du kender trykket den kan tåle, tryk er defineret som kraft pr. areal:

P = Ft/A

c)

Hvor meget tryk og eller tyngdekraft er forskellen på a) og b)?

---

- Mikkel



29. marts 2012 af 

Er tyngdekraften så bare: Ft = mg, og så har jeg svarer til opg. a?



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Ja hvis du kan regne massen fra densiteterne , der jo regnes som m = densitet*Volumen

---

- Mikkel



29. marts 2012 af 

kan det passe at svartet er 41244N?



29. marts 2012 af 

åhh, nej! Det er slet ikke rigtig. Vil du ikke nok være sød at få miog til at forstå det?



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Du kan kigge på enhederne hvis det hjælper

kg/cm^3 *cm^3 = kg (så masse = densitet * Volumen)

Volumen er V som er areal gange tykkelse: V = A*tykkelse

---

- Mikkel



29. marts 2012 af 

ja, men i opgaven får jeg klinkernes massefylde massefylde og betonets massefylde af vide. Hvis jeg plusser de to, får jeg 4,2g/cm^3. Jeg prøvede at lave det til om kg/m^3 og får så 4200kg/m^3. HVis jeg ganger det med tyngdeaccelerationen for jeg noget med 41000N, og det ser ikke ud til at passe;



Brugbart svar (1)
29. marts 2012 af 

Det kan jo heller ikke plusses, du har en volumen for beton ved areal gange tykkelse og en for klinker med det samme areal gange tykkelse

Så regner du tyngdekraften Ftyn = (mbeton+mklinke)*g

Trykket er således tyngdekraft delt med areal(kun en gang arealet), da det er arealet af flamingoen, det trykker på.

hvorfor laver du det om, det er nemmere at lave tykkelsen om til m.

---

- Mikkel



29. marts 2012 af 

tykkelsen er 1,9g/cm^3 for klinkegulv og 2,3g/cm^3 for beton. Hvad gør jeg nu. Undskyld jeg er så langsomtopfattende, men vil virkelig germe lære det;)


Opret svar

Du skal være logget ind, for at oprette et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind. Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.