Fysik

Radioaktivitet

08. april 2012 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!

Det kræver i gennemsnit energien 5,45 aJ at ionisere et luftmolekyle.

Hvor mange luftmolekyler kan børstens indhold af 210Po ionisere pr.
sekund ved produktionen?

Jeg kender børstens aktivitet, så jeg skal vel på en eller anden måde finde ud af hvor meget energi der bliver frigivet per henfald? og så sammenligne den frigjorte energi i sekundet med den energi det kræver at ionisere et luftmolekyle... Er det rigtigt? og i så fald hvordan finder man den frigjorte energi per henfald? Eller er jeg helt galt på den?

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. april 2012 af mathon

fakta:

              α-henfald af 210Po med en partikelenergi på 7,273 MeV = 1,16526·10-12 J

med aktiviteten A
har du
                    effekten
                                      P = A·(1,16526·10-12 J) 

antal ioniserede
luftmolekyler pr. sek.

                                     N = A·(1,16526·10-12 J) / (5,45·10-18 J) = A·213810

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2012 af emde93 (Slettet)

Hvordan har du fundet partikelenergien ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2012 af mathon

@#2     

                      opslag


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.