Kemi

C6H18O3

28. august 2005 af det.dean (Slettet)
Hey..
Der er vel ingen der ved om C6H18O3 har et navn?? Og evt. hvad det er??

Svar #1
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Og der er ingen der kender en side hvor man kan søge på stoffers navne?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2005 af IBM (Slettet)

I hvilken forbindelse har du set denne molekylformel?

Svar #3
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Jeg er kommet til det igennem et forsøg, hvor vi først skal bestemme den empirske formel som er C2H6O.. Og udfra den kommer jeg så til molekyldeformlen C6H183...

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Ved du om der er nogle dobbeltbindinger, alkohol, carboxylsyre o.l.??

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Synes umiddelbart, at der er for mange H. Kunne du eventuelt opskrive forsøgsresultaterne.

Svar #6
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Nej det gør jeg nemlig ikke.. Fra forsøget får jeg den molare masse til 120 g/mol, og ved at udregne C2H60's molare masse får jeg 46,07 g/mol.. Det giver så en forskel på 2,6, så har afrundet talle til 3 og ganget det ind i C2H6O og derved fået molekyle formlen C6H18O3.. Andet ved jeg desværre ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

#5

Synes jeg også

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Hmmm, en molarmasse siger ikke alt. Hvordan foregik forsøget, hvordan kom du frem til den molare masse?

Svar #9
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Ja synes selv der er for mange H..
Forsøgresultaterne er:
masse for kolbe = 109,506 g
masse for kolbe + damp = 109,966 g
Volumen = 0,330 l
Barometerstand = 266 mmHg

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Har I fordampet et ukendt stof?

Svar #11
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Jeg har så brugt idealgasloven til at komme frem til n, for denne damp.. Den får jeg til 0,0038 mol.. De 266 mmHg er omregnet til 0,35 atm..
Jeg får så den molare masse af dampen ved at trække kolben fra, og derefter sige masse / n.. Der kommer jeg så frem til dampens molare masse, de 120 g/mol..
Vores lærer oplyser så at den empirske formel er C2H6O.. Og jeg skal så finde molekyle formlen.. Det er så langt jeg er nået pt.

Svar #12
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Ja stoffet er ukendt.. Også går opgave ud på at vha. af molare masse at finde stoffets molekyle formel, og stoffet egenskaber..

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Har I om en specifik stofgruppe for tiden; estere etc.?

Svar #14
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Nej vi har kun snakket om de almindelige carbonhydrider, og lidt om benzen..

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Må jeg se dine beregninger?

Svar #16
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Ja det må du gerne.. Skal jeg bare skrive dem ind her??

Brugbart svar (0)

Svar #17
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Ja tak.

Svar #18
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

Omskriv fra mmHg til atm:
(1 atm / 720 mmHg) *266 mmHg = 0,35 atm

Bestem n vha. Idealgasloven:
p = 0,35 atm
V = 0,330 l
R = 0,0821 l∙atm∙mol-1∙K-1
T = 373 K
n = (0,35 atm * 0,330 l) / (0,0821 l∙atm∙mol-1∙K-1 * 272 K) = 0,0038 mol

Find den molare masse:
m = 109,966 g – 109,506 g = 0,460 g
M = m/n = 0,460 g / 0,0038 mol = 120 g/mol

Empirske formel: H2H6O

Molare masse for empirske formel:
(2*12,01) +(6*1,008) +16,00 = 46,07 g/mol

Forhold: 120 g/mol / 46,07 g/mol = 2,6
2,6 afrundes til 3

Find molekyle formel:
3(C2H6O) = C6H18O3

Alle mine resultater er afrundet, men alt er beregnet med de eksakte tak..

Svar #19
28. august 2005 af det.dean (Slettet)

l∙atm∙mol-1∙K-1
Denne lange enhed, skulle gerne have lignet enheden for konstanten R.. Den smuttede bare lige åbenbart..

Brugbart svar (0)

Svar #20
28. august 2005 af IBM (Slettet)

Det er helt korrekt udregnet, men kan ikke finde på et stof med så mange H'er i forhold til C og O. Du må hellere spørge din lærer, om han har opgivet den rigtige empiriske formel.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.