Generelt

Jura

13. juni 2012 af PabloK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Jeg overvejer stærkt at læse jura efter sommer, så jeg har lige nogle ting jeg gerne vil have afklaret omkring adgangskvotienten. Mit snit er lige nu 8,5, og jeg regner heller ikke med at den rokker sig meget mere. Da jeg læser videre indenfor 2 år, kan jeg gange mit snit med 1,08 så vil det være 9,1. 

Bør det være ikke være muligt at kunne blive optaget med et snit på 9,1? Det er selvfølgelig svært at estimere hvad kvotienten vil være i år, men i fjor var den 8,5. Der er fx mange som blev afvist sidst år, da de først optager dem med det højeste snit, så jeg er da lidt usikker. 

Tak på forhånd

Pablo


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af Sofie.V (Slettet)

Som du siger, er det altid svært at estimere. Når de optager folk på universiteterne har de et bestemt antal pladser. de optager dem, der har de bedste karakterer og fortsætter nedad, sådan at den sidste, der bliver optaget, sætter adgangskvotienten for det år.

Dog vil jeg sige, sandsynligheden for at snittet skulle stige med 0,6 procentpoint virker meget usandsynligt. Og selv hvis det gør (hypotetisk), kan jeg næsten ikke tro andet end at du stadig ville have et højt nok snit til at komme på standby - hvor du er garanteret start året efter.

Så jeg synes ikke, du bør være bekymret :)

Held og lykke med eksamenerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2012 af RoberDølhus (Slettet)

#1

Hvor kommer 0,6 procent point fra??

Men jura har en del år ligget rimelig stabilet ang. snit. HVis du søger ind alle steder tror jeg dog dine chancer for at komme ind er meget gode!


Skriv et svar til: Jura

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.