Biologi

biologi

01. oktober 2012 af Fnuttie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

jeg har fået en del spørgsmål som jeg skal besvare, men der er en, hvor jeg er lidt usikker på, hvad jeg skal svare.

Håber på at der nogen der vil hjælpe mig. 

Spørgsmålet ser sådan her ud:

2) Hvilket energigivende stof (protein, fedt eller kulhydrat) nedbrydes allerede delvist i munden?
    I hvilke organer sker der ellers nedbrydning?

Jeg takker på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

sukker nedbrydes direkte i munden.. og da sukker er et kulhydrat, altså et saccarid, er svaret kulhydrater.. 

Der sker bl.a. nedbrydning af føden i mavesækken ... men også i andre organer ..

 

http://da.wikipedia.org/wiki/De_vitale_organer


Svar #2
01. oktober 2012 af Fnuttie (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2012 af Dulugtergrimt

Lige for at udpensle: Sukker nedbrydes IKKE i munden. Sukker nedbrydes inde i cellerne. Stivelse, som består af en masse glucose-molekyler, der er sat sammen til lange kæder, begynder dog deres nedbrydning i munden vha. enzymet amylase.

Der sker nedbrydning af fødevarer i hele mave-tarm-kanalen. I mavesækken secerneres pepsin, der nedbryder proteiner. Fra bugspytkirlen udsendes også amylase, men også lipase (fedtnedbrydende enzymer) og proteaser (flere proteinnedbrydende enzymer). I en stor del af tyndtarmen er overfladen beklædt med enzymer, der færdignedbryder kulhydrater til glucose, galaktose og fructose.


Skriv et svar til: biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.