Matematik

plan

16. november 2012 af fati39 - Niveau: A-niveau

hej

Jeg har brug for jeres hjælp.

Tre punkter A (1,1,3), B (0, 6, 1), C (-1, 1,2) samt planen B: 2x +y -2z = 4.

a) Bestem en ligning for den plan a. som indeholder punkterne A, B og C.

Anden spørgsmål er at

Ligningen x^2 + y^2 -2x + 4y =11.

Bestem koordinaterne til cirklens skæringspunkter med begge koordinatakser


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 a)
    En normalvektor til planen α: n = AB × AC

        Planens ligning:   nAP = 0 , hvor P(x,y,z) er et punkt i planen α

 b)

     C:  x2 + y2 -2x + 4y = 11

     C: x2 - 2x + 12 + y2 + 4y + 22 = 11 + 12 + 22

     C:  (x-1)2 + (y+2)2 = 16

       Skæring med x-aksen: Sæt y = 0

       Skæring med y-aksen: Sæt x = 0


Skriv et svar til: plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.