Studievejledning

For gammel til at studere Jura?

26. februar 2013 af Whattod (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg er en ung mand på 29 år, som bliver 30 til sommer. Jeg har gået med en tanke om at starte på jura studiet i lang tid, men har ikke 'turde' fordi jeg ikke vidste om jeg kunne gennemføre det. Nu er jeg dog nået til den konklusion at jeg sagtens kan gennemføre det, og sender under alle omstændigheder en kvote to ansøgning inden 15.marts.

Dog kommer der en skræmmende tanke til mig i ny og næ.

Jeg er lige p.t i job og tjener også ok med penge. Jeg har bygget meget op de sidste 2-3 år og regner med at kunne bygge endnu mere op i fremtiden. Dog kan jeg ikke mærke mig selv i forhold til livskvaliteten i jobbet. MEN jeg ved sgu ikke om jeg er ved at sætte alt over styr?

Er der nogen der har samme erfaring? Hvordan kan man klare sig på S.U niveau igen? Lyder det dumt at starte på en uddannelse hvis man egentlig har et ok job?

Jeg er meget forvirret og håber på at nogen kan dele deres erfaringer med mig så jeg kan blive inspireret.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af mahdi0123 (Slettet)

du sagde selv at du er en ung mand så jeg tror ikke du er for gammel. Der går folk som er 40 år i min klasse de har det godt.

men en advokat tjener sindsygt godt og måske skulle du følge din drøm i stedet for at være nervøs.

 


Svar #2
28. februar 2013 af Whattod (Slettet)

Hej Mahdi0123. 

 

Tak for dit svar. - Fedt at høre der er folk som er så 'modne' der læser det :) - Samtidig har du et pointe med lønnen., selvom det ikke er det som driver mig. tjener allerede ok - Men mangler udvikling og en uddannelse :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af peter lind

Det kommer først og fremmest an på hvordan du har det i dit job og hvordan du regner med at have det som advokat. Det er du selv den bedste til at afgøre. Du løber da en risiko, og du er den eneste der kan afgøre om risikoen er forbedringen værd. Jeg havde i sin tid selv et sikkert job, hvor ieg tjente rimeligt. Jeg befandt mig bare ikke særlig godt med det, så jeg sagde op og begyndte at studere. Det har jeg aldrig fortrudt. Jeg skal måske lige nævne at mine studiefag brændte jeg virkelig for. Det var også nødvendigt fordi, der ligger megen arbede i studiet. Uden interesse var det aldrig gået.


Svar #4
28. februar 2013 af Whattod (Slettet)

Hej Peter. Mange tak for dit indlæg:) - jeg har det lidt på samme måde. Føler mig fremmed på arbejdspladsen og er egentlig ikke så glad når jeg møder ind om morgenen. - det er noget jeg får overstået.

Mht jura har jeg altid været omgivet af faget. Både blandt venner men også via familien. Det har altid interesseret mig og falder mig egentlig ret naturligt ind.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2013 af Seraya

Det lyder til, du allerede kender svaret - spring ud i det!! Det ville da være så ærgerligt at blive 50 og ærgre sig, fordi du ikke gjorde det. Og er du træt af dit job nu, er der stor sandsynlighed for, det hænger dig ud af halsen senere hen.

Jeg læser psykologi, og der er folk, der var 47, da de startede(!), og jeg kender flere i midt-trediverne, som startede på jura i 2012.

Skynd dig at ansøge - du har til på fredag kl 12. Alt at vinde, du ved  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2013 af Hebi

Go for it :-). Jura er et spændende studie. Der vil komme gange hvor du er så træt af paragraffer, at du kan fodre grise med dem. Men med noget viljestyrke, en sund portion selvdiciplin og arbejdsmoral så skal du nok komme igennem dem. Du skal bare være opmærksom på, at universitetsstudier, herunder jura, involverer en del læsning, hvilket måske godt kan være som en enorm omvæltning, hvis du er vandt til fysisk arbejde, hvor du skal røre dig meget.


Skriv et svar til: For gammel til at studere Jura?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.