Matematik

Farlig vej

08. april 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave?

På en meget farlig vejstrækning har man fundet, at hver trafikant har sandsynligheden 0,00002 for at blive involveret i et uheld. Hver dag tilbagelægger 10000 bilister strækningen.

Hvor mange bilister bliver i gennemsnit pr. dag involveret i uheld?

På forhånd tak ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at gange sandsynligheden pr trafikant med antallet af bilister pr. dag.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2013 af SuneChr

Man kan også sige, at hver femte dag, er en person involveret i et uheld på den farlige vejstrækning.

(At der så som oftest er to involveret i et uheld er en anden historie). 

# 3  Nej,  0,2 = 1/5


Svar #3
08. april 2013 af matematiklytter (Slettet)

0,00002 * 10000 = 2 ??


Svar #4
08. april 2013 af matematiklytter (Slettet)

Ja, jeg manglede lige et 0, tak for hjælpen :-)

 


Svar #5
08. april 2013 af matematiklytter (Slettet)

Hvor rigtige rigtige rækker får en sypigetipper i gennemsnit?

Hvordan beregner jeg den??? :S

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2013 af SuneChr

4 til 5 rigtige, hvis man tipper 13 kampe med bind for øjnene.

Man skal se, hvor en binomialfordeling topper. Det gør den ved 4 rigtige.

Husk, at oprette ny tråd for ny opgave.


Svar #7
08. april 2013 af matematiklytter (Slettet)

Hvordan beregner du det?

Jeg skal nok oprette en nytråd næste gang.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. april 2013 af SuneChr

 og topper ved 4 rigtige.


Svar #9
08. april 2013 af matematiklytter (Slettet)

Hvilken værdi har r?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. april 2013 af SuneChr

r er det antal rigtige på en enkelt tipsrække, man vil undersøge sandsynligheden for. Den indsætter man i formlen:

   =

 


Skriv et svar til: Farlig vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.