Matematik

Hvordan løser jeg denne opgave?

28. april 2013 af Puppeteer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tabellen viser sammenhørende værdier af længde l (målt i mm) og vægt M (målt i mg) for en bestemt type bløddyr.

l     3,1     4,9     7,8     9,5
M   25      86     340    600

I en model antages at sammenhængen mellem l og M er givet ved

M=b*l^a

a) Vis, at dette er en fornuftig model.
b) Bestem tallene a og b.
c) Benyt modellen til at bestemme vægten af et 6,3 mm langt bløddyr af denne type.
d) Hvis længden stiger med 30 %, hvor mange procent stiger vægten med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2013 af mathon

 

                     M(L) = 0,971468 • L2,848667


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal lave en potensregression -

eller bare skrive af fra # 2

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2013 af Krabasken (Slettet)

c)

Indsæt 6,3 i stedet for l og find M

d)

(100 * 1,3^2,848667 -100) %

;-)


Svar #5
28. april 2013 af Puppeteer (Slettet)

tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2013 af mathon

d)

                            M2/M1 = (L2/L1)2,848667       

                            1 + rM = 1,32,848667 =  2,11148        

                             rM = 1,11148 = 111,148%


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2020 af ABCHEJ123

Hvordan finder man c? Jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2020 af mathon

#7
          \small \begin{array}{llllll}c)& \textup{Model:}& M(l)&=&0.971468\cdot L^{2.848687}\\\\ &\textup{V\ae gt af 6.3 mm}\\ &\textup{langt bl\o ddyr:}&M(6.3)&=&0.971468\cdot (6.3)^{2.848687} \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.