Matematik

Regression. Hjælp

29. maj 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg brug for at forstå Maple.

Opgaven er:

                År 2005  2006    2007    2008    2009          2010
Øl (mio. liter) 574   554       527     505       476           453
Tabellen viser danskernes forbrug af øl i perioden 2005-2010.
Denne udvikling kan med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model.


a) Benyt alle tabellens data til at opstille en lineær model, der beskriver udviklingen i
danskernes forbrug af øl som funktion af antal år efter 2005.

 

Min sprøgsmål er, når man regne denne opgave på Maple, skal man define Y:=[2005,2006,2007,2008,2009,2010] og X:=[0,1,2,3,4,5] DVS år 2005 er 0,, 2006 er 1,  2007 er 2,   2008 er 3,  2009 er 4  og 2010 er 5.

ELLER: Y:=[2005,2006,2007,2008,2009,2010]   X:=[1,2,3,4,5,6] HVOR 1 er år 2005, 2 erår  2006,  3 er år 2007, 4 er år 2008, 5 er år 2009 og 6 beskriver 2010.

 

Jeg har ikke svært med opgaven men har svært med at definere den på MAPLE. Hvordan vil I definere X:=[,,,,,,] PÅ MAPLE.???????????   Beskriver 2005 År 0 eller ÅR 1??????????????

Jeg håber at få nogle svar fordi jeg har eksam den 31.05.2013.

Med Venlig Hilsen

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte

X = [0,1,2,3,4,5] og

Y = [574   554       527     505       476           453]

Der er jo ingen grund til at fitte absolut årstal med relativt årstal.

Man vil normalt i den slags opgaver lade x være antal år efter det første årstal i serien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2013 af kikarsa (Slettet)

du definerer værdierne for øl (mio liter) som Y, og f.eks. år efter 2004, da det er mængden af øl, der drikkes i DK, der afhænger af tiden i år.

i maple kan det gøres således:

Y:=[574,554,527,505,476,453]

X:=[1,2,3,4,5,6]

 

med Gympakken plottes det da:

 

LinRegPlot(X,Y) og du har din regression.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Da modellen skal beskrive ølforbruget som funktion af antal år efter 2005, skal man benytte

X := [0,1,2,3,4,5]


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2013 af emil4396 (Slettet)

Er enig med #1 og #3 mht. antal år efter 2005.
Derfor skal din første x-værdi være 0.


Og hvis det er (withGym) du bruger, skal du skrive LinReg(X,Y) og så får du a og b.
sammentidig med du får en lineær model.


Skriv et svar til: Regression. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.