Kemi

kemisk ligevægt og ligevægtsloven

23. september 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan nogen være sød og hjælp mig med at løs denne opgave.

betragt følgende fire reaktioner:

CH4(g)   +  2O2(g)  D  CO2(g)  + 2H2O(g)
2SO2(g)   +  O2(g)    D    2SO3(g)
PCl5(g)     D    PCl3(g)   +  Cl2(g)
4NH3(g)   +  5O2(g)   D  4NO(g)  +  6H2O(g)

Opskriv reaktionsbrøkerne for de fire reaktioner.
Angiv hvilken enhed reaktionsbrøken får i hvert tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af mathon

                              a A   +   b B   <--->   c C   +   d D

reaktionsbrøk
                              [C]c • [D]d
                             ------------- = Kc
                             [A]a • [B]b


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af mathon

i anvendelse:

                          CH4 (g)   +   2 O2  (g)   <--->   CO2  (g)   +   2 H2O (g)

reaktionsbrøk
                              [CO2] • [H2O]2
                             ------------------- = Kc
                               [CH4] • [O2]2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

i anvendelse:

                          2 SO2 (g)   +   O2  (g)   <--->  2 SO3  (g)

reaktionsbrøk
                                   [SO3]2
                             -----------------  =  Kc  =  {Kc} M-1
                             [SO2]2 • [O2]


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

hej mathon kan du vis mig hvordan du indsætter denne PCl5(g) <---->   PCl3(g)   +  Cl2(g)

i formlen, er ikke helt med. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af mathon

i anvendelse:

                          PCl5 (g)   <--->  PCl3 (g)   +   Cl2 (g)

reaktionsbrøk
                              [PCl3] • [Cl2]
                             -----------------  =  Kc  =  {Kc} M
                                   [PCl5]


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

er det rigtigt så med den sidste:

[4NO]*[6H2O] / [4NH3]*[O2]5 = Kc


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2013 af mathon

se #1og skriv mere disciplineret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2013 af lauranielsen89 (Slettet)

er ikke helt med?


Skriv et svar til: kemisk ligevægt og ligevægtsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.