Erhvervsret

Aftaleret - HASTER

18. oktober 2013 af miols6 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave, jeg kan virkelig ikke greje den.

Firma skylder din klient kr. 15.000 for forskellige leverancer, som ikke er blevet betalt. Du har sendt et inkassobrev. Ejeren af firmaet, har svaret, at hun rigtigt har drevet firmaet, men at hun har måtte lukke firmaet på grund af manglende interesse for hendes produkt. Hun vil derfor ikke btale regningen?

Hvad skal du gøre med henblik på at inddrive pengene for din klient?

Jeg kan godt se, at det er forkert hun ikke vil betale for de modtagne leverancer.

Men synes det virker for nemt at skrive at leverancerne skal leveres tilbage jf. aftaleloven.

Kan nogle hjælpe, for jeg sidder virkelig fast


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af elraheb (Slettet)

Du skal vide hvilke firma form firmaet er. I tilfælde af at det er et A/S eller ApS kan du erklære firmaet konkurs - det koster dog en del mere end 15000 kr.

Hvis det er et enkelmands firma og i har skrevet kontrakt på leverancen kan du til en hver til fastholde kravet da det er personligt hæftelse.

Men hvis der ikke er lavet kontrakt på leverancen, ville jeg foreslå at du fik varene retur for at sælge dem et andet sted!


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af SuhrB (Slettet)

#1
"Du skal vide hvilke firma form firmaet er. I tilfælde af at det er et A/S eller ApS kan du erklære firmaet konkurs - det koster dog en del mere end 15000 kr."

Nej.

Spørgsmålet går på hvad du skal gøre med henblik på at inddrive pengene for din klient. Du svarer slet ikke på spørgsmålet.

Det er ikke oplyst at der skulle være tale om et kapitalselsskab, så man må gå ud fra at selskabsformen der er gældende er et selskab med personlig hæftelse.

For at inddrive et tilgodehavende skal der først sendes et rykkerbrev med minimum 10 dages varsel, med alle oplysninger nødvendige for at debitor kan opfylde fordringen jf. inkassolovens § 10.

Dernæst skal der udtages et betalingspåkrav, da der i opgaven ikke er oplyst indsigelser for debitors side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af elraheb (Slettet)

Det er godt vi ikke kender hinanden - tænker du ikke er så gamle på den nedladende måde du svare tilbage på suhrB. Jeg prøvede nu bare at hjælpe den spørgende igang.
Det er korrekt det meste af det du skriver - jeg arbejder i et inkasso firma og sidder til dagligt at kræver forringer fra B2B kunder. Et betalingspåkrav sendes kun når alle andre muligheder er opbrugt og kun for at få forlænget forældelsen fra 3 til 10år. Og så kan man sikre sig at sagen kan køre via civil retten ved evt. Indsigelser.
I Danmark kan man ikke tvinge folk til at betale, kun i tilfælde af offentlige fodringer (ex. Skat) hvor man kan lave løn indhold.
God aften og held og lykke med jeres studie.

Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2013 af SuhrB (Slettet)

#3
"Et betalingspåkrav sendes kun når alle andre muligheder er opbrugt og kun for at få forlænget forældelsen fra 3 til 10år."

Nej et betalingspåkrav bruges til at danne grundlag for inddrivelse via udlæg. Det kan sendes så snart der er gjort påkrav jf. rente og inkasseloven. Du må meget gerne henvise til en bestemmelse der skulle begrænse en kreditors mulighed for at fremsende et betalingspåkrav så snart der foreligger betalingsmisligeholdelse og der er sendt påkrav. 

Ejer en debitor intet udover sædvanlig indbo, kan man ikke selvfølgelig ikke foretage udlæg. 


Skriv et svar til: Aftaleret - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.