Matematik

Finde en kasse's samlede overflade

06. november 2013 af KarmaLS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med dette spørgsmål?

En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125

a) Bestem arealet af kassens samlede overflade som funktion af sidelængden  i den kvadratiske bund.

med uregning hvis muligt ;)

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2013 af trunzze

For en kasse med kvadratisk bund, er sidernes længde ens, mens højden er forskellig. Dvs. at V = 2x * h, hvor V = 125

125 = 2x * h

h = 125/2x

Formlen for kassens samlede overflade areal:

O(x) = (2 * 2x) + (4 * xh) 

vi sætter udtrykket for h ind i ligningen for O:

O (x) = (2 * 2x) + (4 * x(125/2x)) 

Så reducere du bare udtrykket og du har en funktion


Svar #2
06. november 2013 af KarmaLS (Slettet)

Hvad giver det endelige facit?

Og tusind tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #1 er ikke korrekt, da 2x ikke er det samme som x2 . Rumfanget af en kasse med kvadratisk bund er istedet

        V = x2 · h ,

så h isoleres af kravet V = 125 som

        h = 125 / x2 .

Tilsvarende er udtrykket for kassens samlede overdladeareal i #1 heller ikke korrekt. I stedet finder man

        O(x) = 2·x2 + 4·xh

               = 2x2 + 4x·125/x2

               = 2x2 + 500/x


Skriv et svar til: Finde en kasse's samlede overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.