Matematik

differentiering hjælp

17. november 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved
f(x) = x2 – 4x + 2 
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A(1,-1).


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af mathon

hvorfor du
for xo = 1
skal beregne
                                              f '(1)  og  f(1)
til indsættelse i
                                              y = f '(1)•(x-1) + f(1)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af promas

Når f '(x) = 2x - 4 , får vi at hældningen for tangent linjen på punktet A er: 2(1) - 4 = -2.

så ved vi at tangentens ligning er y = -2x + b

Da A(1,-1) opfylder denne ligning kan vi bare indsætte den i ligningen: -1 = -2(1) + b

Isoler b og du får b = 1

Til sidst får du ligningen for tangenten:            y = -2x + 1

Håber det kunne hjælpe dig ;)


Skriv et svar til: differentiering hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.