Andre fag

DiplomIngeniør

03. oktober 2006 af volcom1
Hej, jeg overvejer at søge ind som diplomingeniør i kemi og bioteknologi til december på DTU. Er der nogen der ved om der er nogen forskelle på at starte til vinter i forhold til at starte til sommer. Om alderen på de studerende er højere til vinter eller andre ting.

Svar #1
03. oktober 2006 af volcom1

Er der slet ingen der ved noget om det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af migselv (Slettet)

Hej...
Jeg vil ikke mene der er nogen forskel på at starte til vinter i stedet for til sommer. Tror dog godt du kan regne med at dem der læser diplom generalt er lidt ældre end dem der læser civil. Læser selv civil, og der er de fleste lige kommet fra gymnasiet hvorimod dem der læser diplom gerne har haft nogle sabbatår.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af rasmusnyholm (Slettet)

 Hej Volcom1

Jeg kan se på din profil at du begyndte på uddanelsen - jeg overvejer selv at læse til diplomingeniør - men vejlederen fra DTU skriver her at det ikke er ambitiøst . Hvad er din holdning, er det bedre at blive civil end diplom?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2010 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Du bør kontakte vejlederen på DTU, som nævnes i ovenstående indlæg.

Diplomingeniør tager 3 1/5 år, og så kan du gå ud og få arbejde. Men uddannelsen er også adgangsgivende til en overbygning på lige fod med en bachelor (bachelor = de første 3 år af uddannelsen til civilingeniør). Men diplomingeniør uddannelsen lidt mindre teoretisk end civilingeniør. Du kommer i praktik som en del af diplomingeniør uddannelsen, eller du kan tage et halvt års udlandsophold.

En anden god måde at få svar på mange af de spørgsmål du har kan være at besøge studiet - alle tilbyder at du kan komme og blive vist rundt en dag på studiet Ring til studievejlederen, og du kan også tage kontakt til de studerende via f.eks. facebook.

Snittet afhænger desuden af hvor du søger ind henne - på SDU er der f.eks. frit optag - dvs. der bliver ikke kigget på karaktergennemsnit. Hvis du kigger på denne side er der en liste med alle ingeniør uddannelserne på SDU. Hvis du klikker dig ind på en uddannelse f.eks. så er der lidt nede på siden links til adgangskrav for netop denne ingeniør uddannelse.

Endelig har de forskellige ingeniør uddannelsessteder det såkaldte adgangskursus - dvs. et kursus hvor du får de fag du mangler.

Skriv så skal jeg svare efter bedste evne

Mads Gorm Larsen

Ingeniør uddannelse på SDU

Liste med alle SDU's ingeniør uddannelser på ug.dk


Svar #5
14. februar 2011 af volcom1

Jeg kan lige fortælle at jeg her efter min afsluttede diplom, er startet på kandidaten, jeg synes ikke der er den store forskel fra diplom til bachelor, da jeg gennem mine valgfag har haft ca de samme fag som dem der har taget bachelor. Den eneste forskel er at jeg har brugt 1/2 år mere på uddannelsen da jeg var i praktik, dette har jeg tilgengæld været meget glad for, da dette skaber nogen kontakter, og fx har skaffet mig et studierelevant job, som jo ellers i denne branche er meget sjældent. Mht at stoppe efter diplom studiet, kan jeg give ret i at dette ikke er så ambitiøst, da dette ikke give samme muligheder for udvikling som civil, men det er jo heller ikke alle der hat dette behov


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2011 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Volcom1

Jeg kunne ikke være mere enig, i alt hvad du skriver, det er en meget præcis beskrivelse af hvordan jeg ser forkellen mellem diplomingeniør og civilingeniør.

Skriv igen når du er færdig med kandidaten :)

Mvh

Mads Gorm
Ingeniør uddannelser på SDU


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Hey volcom. Hvilken diplom tog du? Jeg skal start på en diplom og jeg overvej også at læse videre, men mit spørgsmål er dem som tager en bachelorgrad, har de det nemmer at afslut en kandidat i forhold en som har taget en diplom

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. juli 2014 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Elias

Måske afhænger det lidt af hvilken diplom du begynder på - f.eks. så samlæser diplom it og bachelor software de første 4 semestre. Derfor vil jeg gætte på at forskellen er forholdsvis lille, men der kan gøre sig noget andet gældende for andre uddannelser. Jeg vil forslå, at du spørger undervisere (eller studievejleder) på stedet, da de nok har det bedste overblik. 

/Mads Gorm 

Syddansk Universitet 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Helt sikkert tak for besvarelse. Jeg skal ind på kemi og bioteknology og har tanker gange at tage en kandidat. Jeg har spurgte men de kan ikke giver en konkret svar. Jeg er 27 år så jeg gerne får et job hurtigste muligt. Men sammen tid vil gerne tager en kanditat. Jeg tænker også at det må være godt med nøgent praktisk videnskab.

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juli 2014 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Elias

På SDU samlæser diplom kemi og bachelor kemi en hel del. En måde at få et mere konkret svar kunne måske være at spørge ind til, hvor meget der samlæses på de to uddannelser. Jeg vil anbefalde dig at kontakte uddannelseskoordinatoren på din uddannelsen, når du lige har fået fødderne indenfor og er kommet godt igennem studiestart. 

/Mads Gorm 

SDU 


Svar #11
29. juli 2014 af volcom1

Jeg kan da lige kort komme med min egen vurdering. Jeg startede jo som du nok kan læse, på Kemi og Biotech på DTU. På den linje er der ikke den store forskel på en bachelor og en diplom. De første par semestre er der lidt forskel i fagene, mens der mod slutningen af studiet bliver flere og flere fag som er fælles for de to retninger. Den helt store forskel er, at der er 1 semester med praktik på diplom uddannelsen, hvilket dermed bevirker at diplomen tager et halvt år mere end bacheloren. Jeg var dog selv rigtig glad for min praktik, som forgik på Chr. Hansen A/S. Jeg fik efterfølgende et studiet job i virksomheden. Efter endt diplom søgte største delen direkte videre på kandidaten i bioteknologi sammen med det hold der havde taget en bachelor og flere af dem er nu igang med phd. En mindre gruppe gik efter endt diplom ud på arbejdsmarkedet hvor de blev ansat forskellige steder. Dette er muligt med en diplom, og i langt mindre grad med en bachelor. Jeg selv søgte ind på kandidaten i Humanbiologi på KU som jeg afsluttede i slutnigen af 2013 og skal nu igang med en Phd. Jeg havde selv ingen problemer med at følge en kandidat efter at have taget en diplom. Den største forskel er at diplom er en uddannelse i sig selv, mens en bachelor uden en kandidat, ikke er til helt så meget nytte (i hvertfald ikke inden for naturvidenskaben hvor jeg slår mine folder).

Samtidig hænger det helt sammen med arbejdsindsatsen, hvor nemt det er at tage en kandidat, dem som gav den gas på Diplom/bachelor, skal også nemt klare en kandidat


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Wow. Det er ret at høre fra en som kan forstå situation. Jeg er glad for din vejen og håber det lykkes med en PhD. Jeg overvej anvendt kemi efter jeg er færdig med diplom men jeg tager det i små bider heheh. Har du nøgen tips som du kan anbefale til mig?

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. juli 2014 af hesch (Slettet)

I fordums tid, uddannede man akademiingeniører der oppe i bygningerne med de høje numre ( bygn 451 ).

Man gik så at sige i en klasse ( eller på et hold ), og lærte derfor de medstuderende at kende på en helt anden måde, end hvis man gik på DTH, hvor man gik til forelæsninger. Lejlighedsvis, når man færdedes på DTH, var der en helt anden stemning, hvor de studerende kun kendte hinanden sporadisk. Miljøet og omgangstonen var mere intim på DIA, også lærere og elever imellem. Man "kendte" lærerne, der underviste i stedet for at forelæse.

Ville man tage et fag på DTH, kunne man det, hvis ellers det kunne passe ind i skemaet, og man kunne, når man var færdiguddannet på DIA, umiddelbart læse videre på DTH.

Da jeg var færdig på DIA, kiggede jeg lige på lønstatistikkerne, og hoppede så af der. For med to års anciennitet på arbejdsmarkedet, ville jeg tjene mere end en civilingeniør med 0 års anciennitet. Endvidere forholdt det sig sådan ( i det private erhvervsliv ), at havde du 2 års erhvervserfaring, spurgte arbejdsgiveren ikke længere til din uddannelse, men til hvad du havde lavet i de 2 år. Man lærer jo en masse ved 2 år i erhvervslivet, og så får man oven i købet løn for det.

DIA og teknikum blev slået sammen til diplomuddannelsen, og der er måske nok sket nogle ændringer ved den sammenlægning. Men ment som lidt input til det sociale aspekt og senere karrieremuligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Jeg desværre har ikke kendskab til DTH og DIA. Hvorfor tog du diplom og ikke start direkte med civil?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. juli 2014 af hesch (Slettet)

#14:   DTH   ==>   DTU   er blot et ændret navn:

Danmarks tekniske Højskole     ==>     Danmarks tekniske Universitet.

DIA betyder Danmarks ingeniør Akademi   ( ved ikke hvad det hedder idag. )

Sidste spørgsmål:  Noget med nogen adgangskrav, vistnok et 5-tal i mundtlig matematik ved studentereksamen.  Men det var jo heldigt, syntes jeg.   :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Kemi og bioteknology foregår i DTU.

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Tak for dit hjælp. ;) held og lykke med fremtiden

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

Det har været en fornøjelse. Nu følger jeg lidt mere tryg med mit valg. Jeg var i tvivl om jeg skulle starte med bachelorgrad først. Men jeg kan godt lide at diplom er mere erhvervs rettet. Jeg har planer at forsætte

Brugbart svar (0)

Svar #19
29. juli 2014 af hesch (Slettet)

#16: Jamen på DTU kan du læse til bachelor ( på 3½ år ), ikke diplom-ingeniør ( så vidt jeg har forstået ).

Men begge uddannelser kræver lige mange sammenskrabede point, der tildeles for en bestået eksamen. Man kan så, i store træk, overføre disse point fra den ene uddannelse til den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. juli 2014 af elias87 (Slettet)

nej det er 3 år bachelor og 3 1/2 år

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.