Studievejledning

civilingeniør

20. april 2008 af T.Fuglsang (Slettet)
Hej
Jeg har hørt noget om, at hvis jeg søger ind på universitet som civilingeniør så kan jeg til en hver tid vælge at springe over på diplomingeniør udannelsen hvis jeg kører lidt fast i bøgerne. Men jeg er dog ikke sikker på om man bare kan gøre dette, så jeg håber der er nogen her inde som ved noget om dette?

Med venlig hilsen
Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af kleif

Hej Thomas,

Hvorfor starter du ikke på Diplom-uddannelsen, og derefter tager den 2-årige overbygning. På denne måde, får du også ingeniørpraktikken med, som er et stort plus.

Svar #2
20. april 2008 af T.Fuglsang (Slettet)

Hej
Tak for svaret. Det var endenlig også planen, men så snakkede jeg med en som selv havde uddannet sig til civilingeniør, og han sagde at han ville foreslå mig at starte¨på civilingeniør udannelsen med det samme. Han syntes i hvert fald at dette var dejligere end først at tage diplom uddannelsen og derefter tage overbygningen. Men det ved jeg ikke hvad der er skønnest. Selvfølgelig får man praktik perioden hvis man tager diplom uddannelsen, men det lægges jo så bare oven på uddannelses tiden. Men ud over denne praktik periode så er der vel ikke rigtig de store forskelle?

Men kan man springe fra civilingeniør uddannelsen og over på diplomuddannelsen? Jeg har nemlig ikke lige kunne finde noget om det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af klotte (Slettet)

Hej
Det kan du godt....
Vil anbefale at starte på civil og springe over på diplom
Det er nemmere end at springe den anden vej
Se DTU´s hjemmeside

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Kleif 

Hvad endte historien med, blev det diplom eller civil? 

Til andre med samme dilemma så vil jeg sige ringe til en studievejleder ( på TEK studievejleder Anmari Lundegaard ved Ingeniør uddannelserne på SDU [email protected] eller på tlf. 6550 7325 ). Og besøg, besøg, besøg ingeniør uddannelsen. Alle ingeniøruddannelsessteder tilbyder at du kan komme på besøg og opleve studiet.

Men ummidelbart vil jeg nu mere være stemt for, hvis du er i tvivl, så begynd på diplom og tag evt. overbyning. 

Med venlig hilsen

Mads Gorm Larsen

Ingeniør uddannelser på SDU

"Scientists investigate that which already is; Engineers create that which has never been."


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2010 af klotte (Slettet)

Jeg rådgiver på DTU .....og her er vi mere ambitiøse ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2010 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Til generel orientering om forskel på diplom og civilingeniør.

Diplomingeniør tager 3 1/5 år, og så kan du gå ud og få arbejde. Men uddannelsen er også adgangsgivende til en overbygning på lige fod med en bachelor (bachelor = de første 3 år af uddannelsen til civilingeniør). Men diplomingeniør uddannelsen lidt mindre teoretisk end civilingeniør. Du kommer i praktik som en del af diplomingeniør uddannelsen, eller du kan tage et halvt års udlandsophold.

En anden god måde at få svar på mange af de spørgsmål du har kan være at besøge studiet - alle tilbyder at du kan komme og blive vist rundt en dag på studiet Ring til studievejlederen, og du kan også tage kontakt til de studerende via f.eks. facebook.

Snittet afhænger desuden af hvor du søger ind henne - på SDU er der f.eks. frit optag - dvs. der bliver ikke kigget på karaktergennemsnit. Hvis du kigger på denne side er der en liste med alle ingeniør uddannelserne på SDU. Hvis du klikker dig ind på en uddannelse f.eks. så er der lidt nede på siden links til adgangskrav for netop denne ingeniør uddannelse.

Endelig har de forskellige ingeniør uddannelsessteder det såkaldte adgangskursus - dvs. et kursus hvor du får de fag du mangler.

Skriv så skal jeg svare efter bedste evne

Mads Gorm Larsen

Ingeniør uddannelse på SDU

Liste med alle SDU's ingeniør uddannelser på ug.dk


Skriv et svar til: civilingeniør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.