Biologi

Forurening

03. oktober 2006 af Thingyman (Slettet)
Nu sidder jeg her og kommer lidt i tvivl om noget jeg har skrevet, da jeg ikke ligefrem er det store geni til de naturvidenskabelige fag.

"Forureningen sker ofte ved udledning af diverse stoffer, såsom plantenærings- eller organiske stoffer. Iltindholdet falder, fordi dyrene forbruger mere end planterne får produceret. Derfor kan nogle af dyrearterne risikere at uddø i det pågældende vandløb, og hvis for mange af dyrene dør, vil der naturligt opstå en overvækst af vandplanterne."

Er dette sandt? Altså jeg mener at forureningen sker, når der kommer nogle stoffer i vandet, som dyrene skal bruge ilt til at nedbryde og ender med at bruge mere end planterne producerer - og dette forårsager at plantevæksten øges? Er jeg forkert på den?

Svar #1
03. oktober 2006 af Thingyman (Slettet)

Det er til en rapport til i morgen, og ville sætte stor pris på lidt hjælp :)

Jeg kan måske uddybe og sige, at jeg mener en overdrevet udledning af nogle stoffer, kunne medføre at der ville blive opbrugt mere ilt ved respiration end planterne ville give tilbage ved fotosyntesen, og at dette medfører øget plantevækst hvis dyrene dør. Men jeg mener bare, at jeg har hørt en omvendt rækkefølge. Altså, at der først er plantevækst pga. udledningen og så dør dyrene pga. iltmangel.
Hvilket er sandt?

Skriv et svar til: Forurening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.