Matematik

opgave

20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
Har denne opgave:

i 1945 var produktionen af råolie 2,6 mia. tønder, i perioden fra 1945 - 1972 steg produktionen med 7,55 % årligt? hvad skal jeg bruge til at regne det ud?

de forrige spørgsmål i opgaven har omhandlet eksponentiel voksende funktion.?

Svar #1
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

er det denne formel der skal bruges?

y = b*(1+r)^x

kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal bruge den i forhold til mine tal

min funktion hedder f(x) = (3,128*10^-60)*1,0735^x

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2007 af allan_sim

#0.
Hvad er det, du bliver spurgt om?

Svar #3
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Bliver spurgt om hvad produktionen var i 1972....

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2007 af Matkaj

Brug f.eks. renteformlen:(kapitalfremskrivningsformlen) K=Ko(1 + r)^n

Svar #5
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

hvordan kan jeg sætte mine tal ind i den??

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2007 af Matkaj

Ko er begyndelsesværdien dvs. 2,6mia, r er rentefoden dvs. hvor mange % den stiger med pr. år dvs. r = 7,55%=0,0755
n er antallet af år fra 45 til 72 dvs. n = 27.

Svar #7
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

okay, den har jeg.. så skal jeg så også finde den procentvise vækst i produktionen i perioden 1972-2001 , hvis den i 2001 er 25,0 mia. tønder

så skal r vel isoleres?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2007 af Matkaj

Ja da!

Svar #9
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

:) hvordan??

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2007 af Matkaj

Prøv at give dit bud på isolation af r i:
K=Ko(1 + r)^n

Svar #11
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

K/Ko = nv(1+r) ??

Svar #12
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

altså forfra r = nvk/Ko

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. januar 2007 af Matkaj

nej eksponenten kan du ikke bare flytte ned.

K/Ko=(1+r)^n dernæst n'te rod(K/Ko) = 1+r

osv.

Svar #14
20. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Hmm, får et underligt tal synes jeg.

K = 25 mia
Ko = 18,55 mia
periode 1972-2001
n = 29

25/18,55 =(1+r)^n
29 rod(1,3477) = 1+r
1,010 = 1+r ?? skal 1.010 - med 1 så?

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. januar 2007 af Matkaj

Ja og dernæst ganges med 100 for at få tallet i procent.

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.