Generelt

Gratis internetlektiebog

17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)
Hejsa allesammen

Jeg har i et projekt i faget kommunikation/IT udviklet en internetbaseret lektiebog, som er gratis at bruge.

Jeg håber i vil tage et kig på den, og meget gerne benytte den til at holde styr på jeres lektier fremover...

Jeg er åben overfor tilbagemeldinger på eventuelle irritationsmomenter og forslag til forbedringer ;)

Adressen er: http://lektiebog.klh-web.dk


God fornøjelse!

//Kenn - Kaa.eL.Haa

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Jeg synes det er en rigtig fed idé... :D jeg er ved at oprette mig selv som bruger nu... Men den kommer nok først i brug efter sommerferien..

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2007 af atten (Slettet)

Smart. :) Godt initiativ!

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2007 af iB (Slettet)

Den vil ikke godkende min email: [email protected]

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2007 af iB (Slettet)

Feck! -Min email er [[email protected]], hvor jeg så selvfølgelig har mit rigtige navn i stedet...

Brugbart svar (1)

Svar #5
17. juni 2007 af iB (Slettet)

ARGGGGHHH fornavn . efternavn @ gmail . com (Fjern mellemrum!)

Svar #6
17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

#1 Ja, det er måske ikke det helt rigtige tidspunkt at snakke om den ;) Men mon ikke folk kan huske den efter ferien også...

#2 - Tak :D

#3 + #4 Skal jeg forstå det sådan, at du fik den til at virke? :)

Svar #7
17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

#5 Nu er jeg med ;) Hehe - jeg undersøger lige sagen med det samme, for den burde selvfølgelig også godtage din e-mail :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
17. juni 2007 af elgen (Slettet)

min mail kan heller ikke godtages:
fornavn.efternavn @ hotmail.com

ellers fed ide !! glæder mig til at bruge den !

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. juni 2007 af McMaster (Slettet)

# 0.

Nu tænker jeg sådan: Hvad er det, som lektiebogen kan gøre bedre end Lectio?

Nu har jeg ikke lige oprettet en bruger, men hvis den tilbyder en bedre form end Lectio uden for meget bøvl med oprettelse osv. så lyder det som en god ide !!

Brugbart svar (1)

Svar #10
17. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#7
Det lyder som om din e-mail kontrol kun tjekker efter et tilfældigt . i det indtastede, og dermed finder det første punktum, og tror at resten er det der normalt skal stå ved .dk/.com m.v.

I så fald kan (afhængig af dine koder) gå ind og sige, at den skal dele email adressen op i to dele (før/efter @), og så tjekke . i den sidste del kun.

Et eksempel herpå er nedenstående funktion, der burde virke, men kan indeholde tastefejl m.v. Det kan måske hjælpe dig til at give en idé til hvordan du kan kontrollere slutningen, afhængig af hvordan din nuværrende kontrol allerede ser ud. Bemærk især at den splitter e-mail adressen op ved @, med aryTEST_EFTER_SNABELA(0) = det før @, mens aryTEST_EFTER_SNABELA(1) = det efter @. Du kan således undlade at tjekke på "."er før @.
Du spørger bare hvis der er noget der virker for uoverskueligt i nedenstående.

------


Function validateEmailAddress (strEmailAdresse)
Const DOMAIN_BOGSTAVER = ".ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ1234567890-"
Dim strEMAILADRESSE_DER_SKAL_VALIDERES, strDOMAIN, intStart ' husk at omdøbe variablerne :P

strEmailAddrToValidate = Trim(strEmailAdresse)


' Tjek for mindst 1 "." efter "@"
Dim aryTEST_EFTER_SNABELA ' Husk at ændre
aryTEST_EFTER_SNABELA = Split(strEMAILADRESSE_DER_SKAL_VALIDERES, "@")
If InStr(aryTEST_EFTER_SNABELA(1), ".") = 0 Then ' Sikrer der er punktum efter @. Tillader flere - eks. jens.jensen.dk
validateEmailAddress = False
Exit Function
End If

' Udled domænet fra emailadressen
strDOMAIN = UCase(Mid(strEMAILADRESSE_DER_SKAL_VALIDERES, InStr(strEMAILADRESSE_DER_SKAL_VALIDERES, "@") + 1))
intStart = 1

' Tjek at domænet har mellem 2 og 4 tegn efter sidste punktum (.dk/.com/.info)
Dim aryDOMAIN
aryDOMAIN = Split(strDOMAIN, ".")

If Len(aryDOMAIN(UBound(aryDOMAIN))) < 2 OR Len(aryDOMAIN(UBound(aryDOMAIN))) > 4 Then
validateEmailAddress = False
Exit function
End If

' Tjek for rigtige tegn i domænet
Do While intStart <= Len(strDOMAIN)
If InStr(DOMAIN_BOGSTAVER, Mid(strDOMAIN, intStart, 1)) Then
intStart = intStart + 1
Else
validateEmailAddress = False
Exit function
End If
Loop


' OK emailadressen er valideret
validateEmailAddress = True
End Function


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Glemte lige at skrive at ovenstående er ren asp 2.0 koder (lagde mærke til at du selv koder i asp). Du skal altså ikke begynde at skrive det ind som en javascript ;)

Brugbart svar (1)

Svar #12
17. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Fandt lige en hurtig fejl:

strEmailAddrToValidate = Trim(strEmailAdresse)
^ ^ ^
strEmailAddrToValidate skal hedde strEMAILADRESSE_DER_SKAL_VALIDERES i ovenstående eksempel.

Brugbart svar (1)

Svar #13
17. juni 2007 af DeciMat (Slettet)

Virkede ellers perfekt i mit tilfælde.
Jeg fik en aktiveringsmail og nu er bruger.

Svar #14
17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

#5 + #8 Nu er systemet ændret, således at jeres e-mailadresser også godtages :)

#9 Det er langt fra alle skoler i Danmark der bruger Lectio. Mange gymnasier og HF-skoler bruger det, men min skole fx, CEUS, bruger det ikke ligesom mange andre heller ikke gør.
Derudover er lektiebogen på Lectio også kun tilgængelig for elever på de skoler der bruger Lectio. Den her lektiebog kan bruges af alle, ligegyldigt om man er folkeskoleelev, STX'er, HHX'er, HTX'er, EUD'er eller andet af hvad der nu findes :)

#10-12 Tak for dit input! Vi har egentlig gjort det på samme nogenlunde samme måde - men du hjalp mig lige med at få løst en temmelig væsentlig bug :D

#13 Det lyder godt! Jeg håber du bliver glad for at bruge den! :D

Brugbart svar (1)

Svar #15
17. juni 2007 af Peden (Slettet)

#0:
Pålidelige kilder fortæller at studieportalen.dk arbejder på noget lignende. Men i har det ikke fra mig ;)

Svar #16
17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

#15 Det vil ikke undre mig, da det vil passe gevaldig godt ind i sitets profil. Og da de har brugerskaren til det, vil det jo være et forsøg værd. Men i mellemtiden kan folk jo bruge min lektiebog - og måske de finder den bedre end den der måske en dag og endnu engang måske kan forefindes her ;)

Brugbart svar (1)

Svar #17
17. juni 2007 af hiat (Slettet)

Er den gode gamle kalender helt outdated? Suk...

Svar #18
17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

#17 Jeg kan kun give dig min historie.. Jeg brugte på begyndelsen af mit 1. år som HTX'er kalenderen meget flittigt, men med tiden glemte jeg at skrive ind i den. Og da vi som HTX'ere havde fået tildelt bærbare computere af skolen med internetadgang mente jeg det måske kunne være en løsning at lave en internetbaseret lektiebog. På den måde ville det blive nemmere for mig personligt at holde øje med hvad der var af lektier :)

Brugbart svar (1)

Svar #19
17. juni 2007 af McMaster (Slettet)

# 14.

Det er jo sådan set meget fint - men nu er planen jo netop, at ALLE uddannelser indenfor de næste år skal integreres i Lectio eller lign..

Men udover det, så oplyser du ikke hvorvidt din lektiebog havde funktioner eller lign. som overgik Lectio.

Svar #20
17. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

#19 Den plan har jeg aldrig hørt om. Jeg har snakket med de IT-ansvarlige på min skole, CEUS, omkring vores undervisningsplatform på internettet. De er lidt utilfredse med den og overvejer at skifte til et andet produkt, men ikke Lectio da dette ikke har de funktioner de lægger vægt på (CEUS kører i dag med et system som mange universiteter bruger, nemlig UNI-C Blackboard).

Det kan godt være de danske folkeskoler skal til at gå over til Lectio, men jeg tror ikke på at samtlige gymnasier, handelskoler og tekniske skoler kan tvinges på ordningen, da det vil være stærkt konkurrenceforvvridende :)

Nok om det, jeg har aldrig prøvet lektiobog på Lectio, så jeg kan ikke udtale mig om Lectios eller min lektiebog er den mest funktionelle.

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.