Andre fag

salg og service hg

30. august 2007 af meross (Slettet)
hejsa alle sammen min opgave går ud på at jeg vælger en rolle butik fx Matas og igennem matas skal jeg forklare alt mulig begreber
fx latente og effektive behov
medfødte og kulturbestemte
købemotiv
rationelt købemotiv
rådighedsbeløb
forbrugsvaner

Det eneste jeg kan det er fx under Maslows behovteori er der 5 grupper
1. fysiske behov det kunne være i matas make up
2.trygheds behov det kunne være solcreme
3. ego behov dyre parfumer
4.sociale behov ?
5.selvrealiseringsbehov ?

er der en gider at hilfe???

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, jeg vil gerne hjælpe. Alle de behov, du nævner er ikke reelle, de er reklameskabte, de har forvansket menneskeheden til ukendelighed (til enforkrøblet Quasimodo-sjæl).
Her er menneskets behov:
De primære behov: god sund mad og drikke, søvn, motion, sex, tryghed og socialt samvær som de vigtigste.
De sekundære behov kan være behovet for at realisere ens drømme (kunst, kultur, sport, eventyr m.v. samt behovet for at være noget for andre, altså at føle at der er nogen, der har brug for en.

Solcreme og dyre parfumer kan du godt glemme.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#0
Forskellen på latent og effektivt behov er, at et effektivt behov er noget man har. Eksempelvis har rygere af et bestemt mærke et effektivt behov for producentens cigaretter, mens rygere af andre mærker har et latent behov (et behov der kan vægges ved hjælp af reklamer eksempelvis).

Købemotiver: Snob, veblen og de andre jeg ikke lige kan huske.

Rationelt købemotiv: Når du køber noget med hjernen (Du skal bruge det, eller du har måske mulighed for at tjene på det - at tænke rationelt) - Fornuftkøb

Rådighedsbeløb - Den burde du selv kunne komme med et bud på

Forbrugsvaner: Det kan være mange ting. Eksempelvis om man er engangskøber eller om man er forbi butikken i faste interval, om man er storforbruger eller "hygge"-forbruger og mange andre ting der beskriver, hvorledes et produkt bruges af et forbrugersegment.

Angående dit fysiske behov i Maslow, er make up ikke noget med det at gøre. Fysisk behov er noget du har brug for, for at kunne overleve, så som mad, vand, sex/motion. Fysisk behov mener jeg også kunne være en bil, hvis man har langt til arbejdet (eller i modsat fald en cykel), og et hjem.

Solcreme er tildels rigtig. Du kan sagtens argumentere med at når du tære sol vil du gerne føle dig tryg i forhold til at blive forbrændt, men den er måske lidt tynd. Ting som låse, alarmer, forsikringer, bankbokse m.v. hører f.eks. herunder

Sociale behov er meget afhængig af den konkrete person. Eks. en 16 årig ung knægt har måske brug for en knallert for at være med i "knallert-slænget" - i så fald er en knaldert et socialt behov. Var det nu en 40 årig maskinarbejder, der skulle bruge den til at komme på arbejde, ville knallerten ikke være socialt behov.

Selvrealisering er når man gør noget for at udvikle sig selv. Det kunne være en trekkingtur til Nepal, faldskærmsudspring eller lignende. Igen lidt afhængig af situationens kontekst.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2007 af SomeOneMore (Slettet)

når du tære sol = når du tager sol

wtf!? º(o_0)º

Svar #4
01. september 2007 af meross (Slettet)

TIL VANGE: det er rigtig godt det du skriver, men jeg har fået vide at jeg skal forklare begreberne indenfor for det rolle butik som jeg har valgt og det er matas....

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#4 Ja i know - det må jo så være op til dig at gribe den bold jeg har kastet op til dig, og gøre et forsøg nu, hvor du har fået forklaret og eksemplificeret begreberne 8•]

Svar #6
01. september 2007 af meross (Slettet)

tak men jeg kan seriøs ikke fnde ud af det....

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2015 af gabr0345 (Slettet)

Hej, købemotiv betyder at man gerne vil have en banan eller et æble. Det er meget fokuseret på frugt behovet. Håber det kan hjælpe. 


Skriv et svar til: salg og service hg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.