Kemi

Syrer i vin

10. september 2007 af Andenger (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave.....! Er fuldstændig lost...

Vin fremstilles ved gæring af druemost. Både druemosten og den færdige vin indeholder mange forskellige stoffer, heriblandt carboxylsyrer (vinsyre m.fl.), saccharider og garvesyrer. Herudover indeholder vinen ethanol, som er dannet ved gæring af druemostens sukkerindhold (glucose og fruc-tose). Denne gæring kaldes den alkoholiske gæring og forløber efter reaktionsskemaet:
C6H12O6(aq) ? 2 C2H5OH(aq) + 2 CO2(g)
En druemost har et sukkerindhold på 175 g/L.


a)Beregn massen af den ethanol, der maksimalt kan dannes ved gæring af 1 liter druemost.


Syreindholdet i en vin bestemmes ved titrering. Man udtrykker almindeligvis syreindholdet som g vinsyre/L, idet al syre regnes som vinsyre (2,3 dihydroxybutandisyre).
En portion vin afgasses, hvorefter der afpipetteres 20,0 mL, som titreres med 0,108 M NaOH med phenolfthalein som indikator. Ved indikatoromslaget er der brugt 32,60 mL af NaOH opløsningen.

b)Bestem syreindholdet i den afgassede vin.
Angiv resultatet i g vinsyre/L.

Vinen indeholder ikke kun vinsyre, men fx også æblesyre. I nogle vine ønsker man æblesyren fjer-net. Dette gøres ved hjælp af en bakteriekultur, som bevirker, at den malolaktiske gæring forløber. Herved omdannes æblesyre til mælkesyre og carbondioxid.

c)Opskriv et reaktionsskema for den malolaktiske gæring, idet de organiske stoffer angives med strukturformel.

Hpber der er en der kan hjælpe???

Skriv et svar til: Syrer i vin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.