Erhvervsret

tvivl om opgave

22. september 2007 af nimwa2 (Slettet)
har lige en opgave jeg er i tvivl om her..

Signe Petersen sender tirsdag den 7. et brev til Hanne Jensen, hvori hun tilbyder hende sin computer til 4000,- kr. Hanne svarer med det samme nej nak i et brev, som hun sender onsdag. Onsdag aften får hun at vide af en ven der er computerekspert, at det faktisk er et rigtigt godt tilbud hun har fået af Signe. Onsdag aften fortryder hun derfor sit brev, hvori hun skrev nej tak og sender derfor et brev hvori hun skriver, at hun alligevel gerne vil købe computeren og derfor tilbagekalder sit brev hvori hun skriver nej tak. Begge breve er fremme hos Signe torsdag. Signe åbner det ene brev hvori Hanne skriver nej tak. Det andet brev ser hun ikke, fordi det ligger mellem en masse reklamer. I løbet af torsdagen siger Signe ja til et tilbud om at sælge computeren for 5.000,- kr., da hun jo ikke har fået den solgt. Hanne kræver handelen gennemført, men det afviser Signe. Kan Signe det?


gælder det ikke bare efter samme principper som tilbagekaldelsen af tilbud? altså at så længe begge breve når frem til tilbudsgiver så er hun bundet til aftalen?

Brugbart svar (3)

Svar #1
14. januar 2008 af GSK (Slettet)

I dette tilfælde, hvor at begge breve er nået frem samtidig (også kaldet brevsprækkeøjeblikket), bliver tilbudsgiver bundet af accepten fra Tilbudsmodtager, på trods af at tilbudsgiver ikke ser brevet. Men da reglen siger at enhver har pligt til at gennemse sin post med rimlighed, hvilket ikke er blevet gjort, er tilbudsgiver, hermed bundet af det tilbud som er blevet fremsendt til tilbudsmodtageren. Se eventuelt KBL. § 7

Håber dette var svar nok?

Mvh Mark.

Skriv et svar til: tvivl om opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.