Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Studieretningsopgave i SA og ?

10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)
Hej!
Jeg skal til på fredag have fundet det fag og emne jeg vil skrive studieretningsopgave i.

Jeg vil gerne skrive i samfundsfag og evt. dansk, men er lidt på bar bund. Er der nogen der kender nogen hjemmesider hvor jeg kan få ideer fra eller selv har nogle ideer?

Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2007 af FredeW (Slettet)

Hvilke(t) emne(r) inden for samfundsfag interesserer du dig mest for, og hvilke andre fag end dansk kunne du forestille dig at skrive i?

Svar #2
10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)

altså jeg har mulighed for at have engelsk eller samfundsfag som hovedfag og derudover kan jeg vælge historie og dansk.

Jeg er sådan set ligegald med hvilket andet fag det bliver, bare det er interessant.

Jeg kan godt lide sociologi, internationalt og nationalt politik. Og jeg interesserer mig ikke for økonomi og EU. -Det er det jeg lige kan komme i tanke om.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2007 af FredeW (Slettet)

Med forbehold for at jeg ikke kender de nøjagtige krav til et studieretningsprojekt, så er historie og samfundsfag altid nemt at koble, da der på stort set alle samfundsfaglige spørgsmål kan findes en historisk vinkel og omvendt.
Du kunne jo f.eks. vælge EU som emne og så skrive om dets udvikling (redegøre for den historisk f.eks.) - herefter kunne du analysere ud fra f.eks. samfundsfaglige teorier (enten nogle integrationsteorier som føderalisme/neofunktionalisme/intergovernmentalisme) eller ud fra nogle teorier om international politik (hvad er det særegne ved EU som organisation?).

Dansk ved jeg ikke så meget om, så der kan jeg ikke rigtig komme med nogle gode bud, men der har dog været et par tråde for nylig, som du kan prøve at kigge i:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=399008
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=395894
og vist et par stykker mere, som jeg ikke lige kan finde.

Svar #4
10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)

okay. tak.
Har kigget dine links igennem, og er blevet lidt inspireret af emnet om præsidentvalget i USA. Jeg er bare ikke sikker på hvad jeg skal fokusere på og hvordan dansk kommer ind.
- og EU var noget af det jeg ikke så godt kunne lide.. men tak for eks.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2007 af FredeW (Slettet)

Aah, haha. Jeg skal vist til at læse ordentligt ;-) Intentionen med at blande dansk ind i præsidentvalget var dels at kigge på noget retorik og dels at kigge på noget med medier, men jeg ved som sagt ikke, hvor meget der indgår i dansk (og om du overhovedet er interesseret i at skrive i dansk, hvis det ikke handler om litteraturanalyse :-)).

Er det dig selv eller din lærer, der skal lave opgaveformuleringen?

Svar #6
10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)

ALtså min vejleder og jeg skal opbygge en problemformulering sammen, og så skal vejlederen tilføje noget ukendt. Dvs. at jeg har stor indflydelse på den.

Men jeg er netop interesseret i at have dansk med, så jeg evt. kan analysere nogle taler osv. Medie lyder også spændende at inddrage.

Mit problem er vist at jeg ikke har sat min ordentligt ind i tingene endnu, og derfor er det svært lige at udtænke hvordan tingene kan hænge sammen og det er netop der jeg håber du kan hjælpe. :)

Altså er jeg interesseret i noget IP (USA -> præsidentvalg), sociologi, analyse af taler og medier.
Har du et forslag til en sammenkobling af disse?




Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2007 af FredeW (Slettet)

De fleste af mine ideer står vist i den anden tråd, men en problemformulering a la "hvad er den bedste strategi, man kan følge, hvis man vil vælges til præsident i USA" tror jeg ikke ville være helt skæv. Her kan man jo nemt komme ind på, hvilken retorik der er den bedste at bruge, og hvilken mediestrategi der er den bedste.

Svar #8
10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)

Okay. Tak for dit svar.
Min første ide om denne studieretningsopgave var faktisk, at se på dansk politik, tage udgangspunkt i en politiker(eller spindoktor), måske noget med en biografi. For at få dansk med tænkte jeg på analyse af taler. Er der noget man kan bygge på her, synes du/i?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. oktober 2007 af FredeW (Slettet)

Ideen om analyser af taler og den slags kan selvsagt ligeså godt bruges på dansk politik som på amerikansk.

Til gengæld tror jeg du skal passe på med at tage udgangspunkt i en politiker, for det ender meget nemt med bare at være redegørende.

Svar #10
10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)

Ja det kan du godt have ret i, men tænkte på at tage udgangspunkt i stifteren af et parti og så ta den derfra. Men ja, måske går det hen og bliver for redegørende..

I hvert fald holder jeg mig til USA's præsidenter.
Hvad tror du så ville fungere bedst, at indbringe dansk (retorik, medier) eller historie (se på udvikling op gennem tiden).

Umiddelbart kanjeg bedst lide dansk i denne sammenhæng da det andet er for banalt, men skal jeg så tage udgangspunkt i den valgkamp der så småt er i gang i USA nu, eller generelt fra begyndelsen til i dag? (Der er jeg så igen mest til nutiden, men måske man kunne lave en sammenligning, hvor man ser på de forskellige valgkampmetoder der er brugt)

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2007 af FredeW (Slettet)

Jeg tror, at disse tale-/medieanalyser i kombination med f.eks. stemmeadfærdsteori og lidt om valgsystemet i USA (som jeg nævnte i den anden tråd) ville fungere udmærket.

Hvad angår fokus er der flere muligheder - hvis du forsøger at sammenligne nutiden med tidligere, er der måske en mulighed for nemmere at få mediernes rolle direkte at se (i og med at de tidligere var mindre afgørende), men det kan dog blive svært...

En anden indgangvinkel kunne være den jeg foreslog tidligere: "Hvordan bliver man "lettest" præsident i USA?" - her skal du selvsagt kigge på nutiden, men det behøver ikke være den nuværende valgkamp. Man kan godt tage udgangspunkt i den, men det bliver nok svært ikke også at komme ind på tidligere valgkampe.

Svar #12
10. oktober 2007 af Rummikub (Slettet)

Okay. det er begge gode ideer jeg vil prøve at bygge videre på med min lære imorgen. Dog har vi ikke haft noget om stemmeadfærdsteorier, så det må jeg lige høre om jeg kan inddrage, nu når vi ikke har lært om det endnu.

Men mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Studieretningsopgave i SA og ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.