Spansk

5 små sætninger - beskrivelse

06. november 2007 af Kamelkalle (Slettet)
Nogen som gider se dette igennem? ): Jeg synes slet slet ikke, at de fungerer

1
DANSK: Maleriet forestiller en solnedgang over et isbjerg.
SPANSK: El cuadro representar uno puesta de sol sobre uno (isbjerg?)

2
DANSK: Forrest er der mørke træer og i baggrunden er der skyer.
SPANSK: Delante es oscuridad árbols y a el fondo es nubes.

3
DANSK: Himlen, som er centrum for billedet, er malet i nogle smukke violette, lyserøde og blå farver.
SPANSK: El cielo, (som) er centro de el cuadro, es pintared bello violeta, rosa y azul.

4
DANSK: Billedet er meget romantisk og smukt, synes jeg.
SPANSK: El cuadro es mucho romántico y bello, opinar yo.

5
DANSK: Jeg er selv ved at male dette billede på en collage.
SPANSK: Yo pintor este cuadro sobre uno (collage).

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2007 af Frederikke90 (Slettet)

Du skal huske at bøje verberne :-)

Svar #2
06. november 2007 af Kamelkalle (Slettet)

#1 Ved slet ikke, hvordan jeg bøjer ):

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2007 af Frederikke90 (Slettet)

Hvilken bog har du?
- Det er måske mere relevant at spørge, hvilken LÆRER har du?!

På spansk er der tre forskellige "bøjning-former" for regelmæssige verber i nutid.

Der er ir-bøjninger, er-bøjninger og ar-bøjninger.

Vivir = at bo, comer = at spise cantar = at synge
1. VivO 1. ComO 1. CantO
2. VivES 2. ComES 2. CantAS
3. VivE 3. ComE 3. CantA
1. VivIMOS 1. ComEMOS 1. CantAMOS
2. VivÍS 2. ComÉIS 2. CantÁIS
3. VivEN 3. ComEN 3. CantAN

Som du kan se finder man stammen af verbet, (fjerner endelsen, ir, er eller ar) og sætter endelsen på.

Eksempel:

Han bor i et hus = Vive en una casa.

Må jeg være så fri at spørge hvilket år, du har spansk "på"?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2007 af Frederikke90 (Slettet)

Det andet gik lidt galt.

Hvilken bog har du?
- Det er måske mere relevant at spørge, hvilken LÆRER har du?!

På spansk er der tre forskellige "bøjning-former" for regelmæssige verber i nutid.

Der er ir-bøjninger, er-bøjninger og ar-bøjninger.

Vivir = at bo,
1. VivO
2. VivES
3. VivE
1. VivIMOS
2. VivÍS
3. VivEN

comer = at spise
1. ComO
2. ComES
3. ComE
1. ComEMOS
2. ComÈIS
3. ComEN

cantar = at synge
1. CantO
2. CantAS
3. CantA
1. CantAMOS
2. CantÁIS
3. CantAN

Som du kan se finder man stammen af verbet, (fjerner endelsen, ir, er eller ar) og sætter den rigtige endelse på.

Eksempel:

Han bor i et hus = Vive en una casa.

Må jeg være så fri at spørge hvilket år, du har spansk "på"?

Svar #5
06. november 2007 af Kamelkalle (Slettet)

Okay.. Jeg har det på første år. Har Libro de texto... og så hedder den lidt mere...


Er dette så korrekt?

Maleriet forestiller en solnedgang over et isbjerg.
El cuadro represento uno puesta de sol sobre uno montaña.

Forrest er der mørke træer og i baggrunden er der skyer.
Delante es oscuridad árbols y a el fondo es nubes.

Himlen, som er centrum for billedet, er malet i nogle smukke violette, lyserøde og blå farver.
El cielo, que es centro de el cuadro, es pintare bello violeta, rosa y azul.

Billedet er meget romantisk og smukt, synes jeg.
El cuadro es mucho romántico y bello, opino yo.

Jeg er selv ved at male dette billede på en collage.
Yo pintor este cuadro sobre uno cuadro.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2007 af Frederikke90 (Slettet)

1. El cuadro represente una puesta ..
2. Delante HAY .. Hay = er der , der er .. Es = det er .
3. Nogenlunde korrekt.. Det er bare underligt du skal kunne sige "malet" i datid, hvis I ikke har lært at bøje verberne?
4. "yo" er ikke som sådan nødvendigt.
5. Estoy pintando ...

Skriv et svar til: 5 små sætninger - beskrivelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.