Oldtidskundskab

Oratorisk begravelse?

29. februar 2008 af cattp (Slettet)
Hvad er en oratorisk begravelse?

Svar #1
29. februar 2008 af cattp (Slettet)

begavelse , skulle der stå...

Brugbart svar (1)

Svar #2
29. februar 2008 af mathon

orator = (lat. af o'rare = tale) person som holder (offentlige) taler, for det meste af højtidelig art; veltalende person

oratorisk = vedrørende talekunsten, efter talekunstens regler, veltalende, retorisk.

oratorisk begravelse = særdeles fremragende taler

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2008 af mathon

oratorisk begravelse --> oratorisk begavelse

...når man bruger paste, arver man andres unøjagtigheder...:-)

Svar #4
29. februar 2008 af cattp (Slettet)

Mange tak:)
Kan nogen fortælle mig, hvorfor at man i oldtidskundskab idag, vælger at beskæftige sig med en film som 300 den dag idag??

og hvorfor er slaget blevet så vigtigt, i europas mentalitetshistorie?

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2008 af mathon

I slaget ved Thermopylæ er Kong Leonidas og 300 krigere oppe imod en enorm persisk hær med Kong Xerxes i front. Chancerne er uhyre små, men modet er STORT, og Kong Leonidas og hans mænd kæmper til sidste blodsdråbe - og inspirerer det græske folk til at kæmpe videre.

...selvtilliden HØJNES og TROEN på fremtiden ØGES...

Til trods for den forrådte græske hærs endelige nederlag, havde den vundet en moralsk sejr uden sidestykke, en evig berømmelse der taler sit magtfulde sprog fra den mindesten, som spartanerne siden rejste i Thermopylæ over deres faldne:

Fremmede! Går til Sparta din vej,
da fortæl dem derhjemme,
her har vi fundet vor død!
Lydige mod lovens bud.

Skriv et svar til: Oratorisk begravelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.