Matematik

Opgavesættet fra terminsprøven 2008 A-niveau

13. april 2008 af chlo (Slettet)
hej er der nogen som kan hjælpe med opgave 6 a

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af Prinsesse22 (Slettet)

er det, det der hedder: bestem afstanden fra punktet A til planen?

Svar #2
13. april 2008 af chlo (Slettet)

Ja man skal bestemme koordinatsættet til det punkt, hvor pløkken skal anbringes

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2008 af Prinsesse22 (Slettet)

ok... tror ikke det er den samme jeg har lavet.. er nemlig HTX'er.. desværre

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af allan_sim

#0.
Terminsprøver laves lokalt på skolerne. Du må skrive opgaven ind eller linke til den, hvis du vil have hjælp.

Svar #5
13. april 2008 af chlo (Slettet)

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/ma/STX061-MAA2%20V_vejl2.pdf
Det er opgave 6 a i denne opgave

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2008 af allan_sim

#5.
Lav en parameterfremstilling for linjen gennem B og C og find ud af, hvor denne linje skærer xy-planen. Udnyt, at xy-planen har ligningen z=0.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2008 af jans (Slettet)

Det giver da så absolut ingen mening...

Har lavet en parameterfremstilling, men kan så ikke komme længere...

Svar #8
13. april 2008 af chlo (Slettet)

Hvordan skal man finde ud af hvor linjen skærer xy-planen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2008 af allan_sim

#7+#8.

I ved, at z=0. Derfor sættes z=0 i linjens parameterfremstilling, og I får en ligning, hvor kun t er ubekendt. Find t og indsæt værdien i parameterfremstillingen.

Samme procedure anvendes altid, når en linjes skæring med en plan skal findes.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. april 2008 af kelgren (Slettet)

Hvordan vil parameterfremstillingen for linjen gennem B og C være?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2008 af kelgren (Slettet)

Har fundet ud af parameterfremstillingen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2010 af rizen (Slettet)

Jeg har problemer med samme opgave. Jeg har fået en parameterfremstilling for linjen til at være:

(x,y,z) = (-3,2;6,4;-10,8)+t*(-3,2;6,4;-7,4)

Jeg forstår bare ikke, hvordan jeg skal finde t, selvom jeg ved at z=0 i xy-planen?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2010 af rizen (Slettet)

Har fundet ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. maj 2010 af TineHR (Slettet)

Har lige regnet den igennem, men er lidt i tvivl om det er rigtigt.

Hvad har i fået resultatet til?


Skriv et svar til: Opgavesættet fra terminsprøven 2008 A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.