Kemi

pH

02. maj 2008 af freece (Slettet)
Hvad er pH i en 0,001M HCl-opløsning?

Hvordan regner jeg det ud ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

du ved at pH er defineret som minus logaritmen til hydrogenkoncentrationen ...

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

dvs. pH = 3 (kunne jeg lige i hovedet, hehe ;)

Svar #3
02. maj 2008 af freece (Slettet)

Tak :)

Hvad med den her:
Vil du prøve, at skrive op hvordan man gør?

Hvad er pH værdien i en 0,001M NaOH-opløsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#3 prøv at læse indlæg #1 igen. Svaret er dér!

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2008 af mathon

NaOH er en stærk base
hvorfor
[OH^(-)] = [NaOH]_formel
og
pOH = -log([OH^(-)]) = -log([NaOH]_formel) = -log(10^(-3)) = -(-3) = 3

ved 25°C
gælder

pH = 14 - pOH = 14 - 3 = 11

Svar #6
02. maj 2008 af freece (Slettet)

Ja, det ved jeg! Men forstår det ikke helt. Kan du prøve at beskrive det som udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#0 hvor stor er den aktuelle oxoniumkoncentration = [H3O+] i en HCl 0,001 molær blanding??

Jo, den er jo nok 0,001 molær, fordi der er fraspaltet et hydrogen fra HCl-saltet(, da det blev opløst i vand?). Hydrogenionen gik så i forbindelse med vand og dannede HCl's korrosponderende syre.


Nu skal du bruge "du ved at pH er defineret som minus logaritmen til hydrogenkoncentrationen ..."

altså - log ([H3O+]/M) = pH

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#5 vi skal da ikke regne med vandsionprodukt, idet vi arbejder med en stærk syre?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#5 NaOH?

Svar #10
02. maj 2008 af freece (Slettet)

Tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2008 af sapiens (Slettet)

#8,9 prøv at læse #3.

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.