Biologi

hvad hedder min metode? hjælp!!

03. juni 2008 af kitt (Slettet)
Hej. jeg har en AT opgave, jeg skriver i biologi og historie, og ved ikke hvad metoden og teorien er, min problemformulering lyder:

- Hvilken rolle har doping spillet i sportensverden
- Hvad er EPO's fremtid (mht. blodpas)
- Hvad gør man for at bekæmpe doping, og skabe en ren cykel sport.

Håber der er en der vil hjælpe mig, der er jeg er i stor nød.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af mastergamer (Slettet)

Hvilken rolle har doping spillet i sportensverden. Her kan du evt. tage konkrete eksempler med dopingskandalen (Bjarne Riis) eller søge efter ældre "skandaler". Der er flere eksempler på folk der dør at blodpropper, når man doper, fordi blodet bliver så tykt!

Hvad er EPO's fremtid (mht. blodpas). Opstil en teori! Udviklingen kan gå flere veje, og det afhænger fuldstændig af, hvor meget man gør for at afsløre dopede sportsfolk og hvor dygtige de er til at dope sig. Hvis man er dygtig nok, kan man dope uden at blive opdaget, men hvis lægevidenskaben kommer med en metode der ikke kan snydes, så er det ude med EPO! Hvordan tror du det ender? begrund hvorfor du tror det!

- Hvad gør man for at bekæmpe doping, og skabe en ren cykelsport. Slå det op! Der bliver testet op til løbene, cykelrytterene skal bl.a. aflevere blodprøver for at måtte deltage og aflægge rapporter om, hvor de har været de forskellige dage. Michael Rasmussen blev diskvalificeret fra Tour De France fordi han ikke havde aflagt rapport som han skulle. (tag den evt. med under dopings historiske rolle i sportsverdenen)

Jeg håber du kunne bruge det!

Skriv et svar til: hvad hedder min metode? hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.