Fysik

Hvad er transformation?

10. juni 2008 af Mathias. (Slettet)
Hej, skal til eksamen om et par dage, men har aldrig rigtig fundet ud af hvad transformation er ?
Nogen som kan hjælpe ?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (7)

Svar #1
10. juni 2008 af Jerslev

#0: Transformation er ændring i spænding. Du transformere en spænding op eller ned ved at sende den igennem to spoler og en jernkerne. Antallet af vindinger på hver spole vil så give enten en højere eller lavere spænding på den anden side af spolen.
- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
10. juni 2008 af Mathias. (Slettet)

taaak :D

Svar #3
10. juni 2008 af Mathias. (Slettet)

hvad en transformator (primær + sekundær)?

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2008 af Jerslev

#3: En transformator er begge spoler samt jernkernen. Primærspolen er den spole, hvor strømmen "kommer til først" og sekundærspolen er der, hvor strømmen "forlader transformatoren".
- - -

mvh

Jerslev


Svar #5
10. juni 2008 af Mathias. (Slettet)

jeg har hørt noget om transformerligningen (Up * Ip = Us * Is) – Når spænding sættes ned, sættes strøm op osv.
Hvordan er det nu det er?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2008 af Jerslev

#5: Det kan du se på din formel. :)
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (4)

Svar #7
10. juni 2008 af de_gale (Slettet)

U er spænding og I er strømstyrke. Lille p er primær spole og lille s er sekundær spole. Altså har du at strømstyrke på den primære spole gange spændingsforskellen på den primære spole er lig spændingsforskellen på den sekundære spole gange strømstyrken på den sekundære spole.

Brugbart svar (4)

Svar #8
10. juni 2008 af mathon

transformation:
primærspolen
gennemstrømmes af en vekselstrøm, hvorved den virker som en elektromagnet med vekslende magnetfelt/feltlinjer.

De vekslende magnetiske feltlinjer ensretter skiftevis U-kernens "småmagneter" i opad- og nedadgående retning, således at

sekundærspolen
konstant udsættes for et varierende magnetfelt, som inducerer en vekselspænding i sekundærspolen.


BEMÆRK
de elektriske primær- og sekundærkredsløb er HELT separate
medens
magnetfeltet er FÆLLES


Us/Up = Ns/Np = Ip/Is
hvoraf

Us = (Ns/Np)*Up
og
Ns*Is = Np*Ip .......Ampere*vindingstal er konstant



energigevinst ved transformation
se
http://peecee.dk/upload/view/117856

Brugbart svar (11)

Svar #9
07. juni 2009 af jeppe2500 (Slettet)

Hey kloge mennesker bag skærmen. Jeg skal op i fysik om 2 dage, så ville lige høre angående transformation: Hvornår bruger man egentlig transformation,? og til hvad ? :D Måske et dumt spørgesmål, men vil lige have et sikkert svar så jeg ikke siger noget dumt til sensor eller lærer.


Brugbart svar (3)

Svar #10
25. maj 2010 af Jegharbrugforhjælpp

hej alle..

Nogle der kan fortælle mig, GRUNDIGT hvad induktion er.. og hvad en spole egentlig er.???


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2010 af mathon

induktion
   det fænomen
   at
        et permanent varieret magnetfelt i en spole
        frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger
 

en spole er slet og ret en ledning spolet om = viklet regelmæssigt og stramt uden om en central holder med kernehul igennem.

Gevinsten er, at hver vinding = "omvikling" giver sit additive induktionsbidrag.

Kernehullet bevirker, at kerner af forskelligt materiale skiftevis kan anbringes heri til undersøgelse af specifik maksimering af den inducerede vekselspænding.
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2010 af mathon

specifik = hvert stofs særlige ......


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2013 af ShiboOo

:)

 


Skriv et svar til: Hvad er transformation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.