Kemi

ALKENERS STRUKTUR

11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)
hej

hvordan ser alkeners struktur du ved opbygning kan ik, finde den i min bog

alkener er så også 3 forskellige

ethen=CH2


propen= CH2=CH - CH2 - CH3

1-Buten = CH2= CH - CH2 - CH3


tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Ethan/ethen/ethyl (Har 2 C-atomer

Propan/propen/propyl (Har 3 C-atomer)

Butan/Buten/Butyl (Har 4 C-atomer) osv

Derfor er din But-1-en helt rigtigt tegnet når du tegner den som
CH2=CH-CH2-CH3

Din ethen mangler et C
Dit propen har et C for meget

Svar #2
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

nå dem jeg har lavet er de struktur, for på alkan ser de lidt anderledes ud.


er det sådan du mener

ethen= CH2=CH2 - CH ( men i i min bog er, det kun den er du sikker


propen= CH2=CH - CH2 - CH3

1-Buten = CH2= CH - CH2 - CH3

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Generelt:
Kemikere kan godt lide at man kan snakke let og frit om de stoffer de arbejder med. Derfor har de opfundet et smart system til navngivning af organiske stoffer. Det man navngiver efter er længden på C-kæden.
meth- = 1, eth- = 2, prop- =3 but- =4 pent-=5 hex- =6 hept- =7 oct- =8
non- =9 dec- = 10

Vi ved jo at der kan være dobbeltbindinger i kulbrintekæden. Derfor har de smarte navngivere fundet på at have forskellige endelser på deres stoffer.

-an er der ingen dobbeltbindinger
-en er der dobbeltbindinger
-yl er der tripelbinding

butan er således en 4 lang kæde (but-) og har ingen dobbeltbindinger (-an)

Penten har derimod en 5 lang kæde (pent-) og har dobbeltbindinger (-en). hvor dobbeltbindingerne sidder angives med et tal
Den gamle måde (som vist kun må bruges et år længere) siger at stoffet skal hede 1-buten hvis dobbeltbindingen sidder på første binding
Den nye metode siger at den skal hedde but-1-en hvis dobbeltbindingen sidder på første binding. Du må skrive hvis du ikke forstår

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Så tager din bog fejl hvis der står det i din bog. Læs mit sidste indlæg og prøv igen

Svar #5
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

hvordan ser de så ud den rigtig

Svar #6
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

er det den rigtig så


ethen= CH2=CH2 - CH ( men i i min bog er, det kun den er du sikker


propen= CH2=CH - CH2 - CH3

1-Buten = CH2= CH - CH2 - CH3

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#6 Der er ikke nogen der gider at hjælpe dig hvis du ikke læser hvad folk skriver til dig.

Jeg prøver igen. ER DER 3 C-atomer i kæden hedder det PROP-eteller andet. er der INGEN DOBBELTBINDINGER hedder det PROPAN men KUN NÅR DER ER 3 C-atomer!!!
Er der dobbeltbindinger og er der stadig 3 C-atomer hedder det PROPEN

Forstavelsen angiver hvor mange C-atomer der er og endelsen om der er dobbeltbindinger eller ej.

Ethen er derfor CH2=CH2 Tæl C-atomerne. Der er 2 af dem. Derfor ETH-. Er der dobbeltbinding? JA! derfor -en. ETH- + -EN = ETHEN

Propen er CH2=CH-CH3 Tæl C-atomer. Der er 3 af dem. Derfor PROP-. Er der dobbeltbinding? JA! Derfor -en. PROP- + -EN = PROPEN

Nu hvad du har skrevet i de to sidste

propen = CH2=CH - CH2 - CH3

1-Buten = CH2=CH - CH2 - CH3

De to stoffer er jo fuldkommen ens? Derfor kan de jo ikke hedde det samme vel?:) Det er 1-Buten du har der. Har intet imod at hjælpe men er du ikke sød at læse det igennem jeg skriver eller i det mindste skrive hvad det er du ikke forstår? Det er meget svært når du bliver ved med at stille det samme spørgsmål igen og igen

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2008 af Larsendrengen (Slettet)

Magen til fatsvag person skal man lede længe efter.

Prøv nu for helvede at læse hvad der bliver skrevet.

Det er også direkte løgn når du (studentpigen) skriver at der ikke er noget i dine bøger om emnet. Har du kigget i en kemibog eller er det en bog i samfundsfag ?

Tsk tsk tsk

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#8
Kan også være jeg forklarer det dårligt, men synes ikke rigtigt hun læser det jeg skriver:/

Svar #10
11. juni 2008 af studentpigen (Slettet)

jaja har fostået den nu, det var fordi jeg e lidt stresset med min eksamer. for synes ik min bog er så god til, at forklar. men jeg fandt en ark kun om alkener og alkaner.

men tak for jeres hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

#11
Held og lykke med eksaminerne og var så lidt. Glad for at du har forstået det

Skriv et svar til: ALKENERS STRUKTUR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.