Matematik

Regneudtryk

08. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Kan ikke gennemskue opgave, har kigget på den i en time nu:S

En kasse med kvadratisk bund med sidelngden x, mlt i cm, og hjden h, mlt i cm, er lavet af materiale A til siderne og et materiale B til lg og bund.
Prisen for materiale A er 2 kr. pr. cm^2 , og prisen for materiale B er 3 kr. pr . cm^2

A) Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.

Prisen for materialerne til kassen m hjst vre 100 kr.

B) Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x, nr udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

C) Bestem den vrdi af x, der giver kassen det strst mulige rumfang, nr udgiften til materialeforbruget er 100 kr.e


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af peter lind

A. Siderne består af 4 rektangler hver med siderne x og h

Låg og bund består hver af et kvadrat med siden x.

Udregn arealerne af disse og gang med prisen.


Svar #2
08. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#1:

Kan ikke følge dig kan du præciserer?


Svar #3
08. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Kan det  måske være noget i den her stil:

4xh*2+(4x*2)*3


Brugbart svar (3)

Svar #4
08. september 2008 af mathon

efter henvendelse om hjælp:

a)
areal af 4 sider: 4hx

areal af låg/bund: 2x2

Aoverflade = 2x2 + 4hx

pris for sidemateriale: 4hx*2 = 8hx

pris for låg/bundmateriale: 2x2*3 = 6x2

samlet materialepris: p(x,h) = 6x2 + 8hx

................................................................................

b)
pmax = 100 = 6x2 + 8hx

h(x) = (100-6x2)/(8x) = (50-3x2)/(4x)

V(x) = h*x2 = (50-3x2)/(4x) * x2 = (1/4)*x*(50-3x2) = -0,75x3 + 12,5x

find V(xo)max ved bestemmelse af monotoniintervaller


Svar #5
08. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#4:

Hvordan gør jeg det sidste - ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (4)

Svar #6
08. september 2008 af mathon

V '(x) = 0


Svar #7
08. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

#6: forstår ikke hvad du mener med = 0?

Og har et spørgsmål der hvor du lige pludselig sætter h(x)=(100-6x^2)/8x, hvordan kan du bare fjerne h ved de 8x og hvor kommer h(x) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2011 af sara56 (Slettet)

hvor laver man opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2011 af sara56 (Slettet)

har brug for hjælpe til c


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2011 af peter lind

Se #6


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2011 af sara56 (Slettet)

se hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2011 af sara56 (Slettet)

hjælpeeeeeeeeeeeeeee


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2011 af sara56 (Slettet)

hallo er der ikke nogen  som vil hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. januar 2011 af mathon

opfølgning på #6

                            V '(xo) = 0 = -2,25xo2 + 12,5          og   x>0

                            2,25xo2 = 12,5

                            xo = √(12,5/2,25) = 2,35702     

                  fortegn for V '(x):                     +           0              -
                                          x:      ___0__________xo____________
                 monotoni for V(x):                 voksende    max.    aftagende

                                         


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2011 af sara56 (Slettet)

hvordan for du -2,25 ?, jeg får den 2,25


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. april 2015 af Colgate, (Slettet)

I #4 forstår jeg ikke, hvorfor der bruges dette udtryk: h(x) = (100-6x2)/(8x) = (50-3x2)/(4x)

Og jeg forstår slet ikke, hvad der sker her: V(x) = h*x2 = (50-3x2)/(4x) * x2 = (1/4)*x*(50-3x2) = -0,75x3 + 12,5x

Nogen, der kan forklare?


Skriv et svar til: Regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.