Biologi

enzymer, modulerende, produkter

17. oktober 2008 af Philomela (Slettet)

Hej. Jeg er i fuld sving med en biologi-aflevering der skal afleveres her på mandag efter ferien, og er stødt på en formulering/opgave jeg ikke helt forstår. Spørgsmålet lyder således:

  hvad betyder det at produkterne virker modulerende for processen?

Dette spørgsmål er jeg ikke helt i stand til at forstå eller svare på. Nogen, der ved hvad det vil sige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af stud.med (Slettet)

Det betyder blot - som jeg læser det ud af denne kontekst - at de vil have dig til at forklare hvad det har af betydningen at fx en synteseproces's slutprodukt virker hæmmende på det enzym der modulerer startproduktet...altså at stoffet B der dannes fra stoffet A af enzymet X, hæmmer X's effektivitet.

Funktionen af dette kan beskrives ved hjælp af kroppens behandling af sukker.
ATP, der normalt er slutproduktet for nedbrydningen af sukker (glukose) vil hæmme nogle af enzymerne der leder til dannelsen af ATP ud fra glukosen. Dette er praktisk idet den inaktive celle ikke behøver mere energi end den har brug for - dens ATP-depoter er nu blevet fyldt op.I stedet vil der så, i visse organer (lever, fedtvæv og nyrer) aktiveres en anden type enzymer af den nu høje ATP-konc. Disse enzymer omdanner i stedet sukret til triacyl-glyceroler (fedt) der lagres i fedtvæv og mindre depoter i muskelceller. Dette fedt kan kroppen så igen omdanne til ATP via en direkte modsat-rettet reaktion samt en anden forbrændingsrute og derved forsyne kroppen med energi i en situation hvor du ikke selv indtager sukker. Disse fedt-dannende enzymer er slukket hvis der er lavt sukkerindhold i blodet, altså lavt ATP-niveau i cellen, hvilket medfører en optimal balance for kroppens energi-tilstand.


Svar #2
19. oktober 2008 af Philomela (Slettet)

Mange tak. Der er styr på det nu :)


Skriv et svar til: enzymer, modulerende, produkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.