Studievalg og videregående studie

STX vs. HHX?

31. januar 2009 af Unknown22 (Slettet)

Hej allesammen!

Jeg skal til at tage det store valg;

Jeg skal vælge én ungdomsuddannelse.

Min valg står i mellem STX eller HHX - dog er jeg begyndt at blive lidt i tvivl. Jeg vil rigtig gerne have Samfundsfag på a-niveau, fordi det er der min store interesse ligger. På HHX kan man kun få det på b-niveau (her hvor jeg bor). Men der er jo også andre fag på HHX, der ser meget tiltalende ud, og som jeg også tror kommer til at indrage noget samfundsfagligt.

Men hvilken uddannelsen synes i er mest samfundsfaglig? Inddrag gerne egne erfaringer. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2009 af !lost! (Slettet)

Hej!

Jeg går i 1.g på en STX uddannelse (almene gymnasium),og jeg har også en stor interesse inden for Samfundsfag. På en stx uddannelse er der jo forskellige linjer at vælge imellem, og med nogle af disse linjer er der mulighed for at få Samfundsfag på a-niveau hvis det er det du ønsker :) Det er nemt at tone sin linje, hvis man fx vil have den mere samfundsfaglig, naturvidenskabelig eller lign. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af roban (Slettet)

Det kommer vel an på i hvilken retning du ønsker at gå. STX er mere humanistisk med fag som historie og religion, hvor at HTX er mere økonomi og fag ala erhversret og sådan. Jeg går selv på stx, det er jeg glad for.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2009 af Holl (Slettet)

Du specifiserer dig ikke i så høj grad på STX, som HHX. Ville klart vælge STX, hvis det er det samfundsfaglige du prioterer højst. Desuden kan du jo også få matematik og erhvervsøkonomi på STX, hvis det er det du efterlyser :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2009 af lonaeeh (Slettet)

Jeg går jo så selv på hhx ..

På min studieretning, har jeg haft samfundsfag på c niveau, hvorefter det så er blevet "udvidet" til International økonomi og samtidshistorie, som tager sit udspring i samfundsfag begge dele. Rettere sagt, så havde jeg samfundsfag på 1. år, afsluttede IØ på 2. år og her på 3. år afslutter jeg så samtidshistorie..

Det hele kommer an på dine interesser og dine visioner for fremtiden. Har du allerede nu en ide om hvad du vil være? STX er mere "generelt" (efter min mening) hvorefter at HHX er mere konkret mod at skulle ind for en verden med handel, samfundet, samfundsøkonomi, kommunikation, marketing og alle de "handelsrelaterede" ting. Det jeg godt kan lide ved HHX er, at det er meget "praktisk".. altså. Det er tit i forhold til en virksomhed man skal foretage analyser, beskrivelser og mm. og for mig har det været rigtig positivt, da det har været en stor afveksling i forhold til folkeskolen og de fag man havde der, hvor de typisk fortsætter på gymnasiet.

Jeg vil anbefale hhx hvis det er nogle af de overstående ting du har i tankerne, men hvis du pt. ikke aner hvilken retning du vil gå uddannelsesmæssig kan jeg nok godt forestille mig at STX er mere brugbar i længden (hvis du fx. vil være læge, sygeplejeske osv.. hvor det er krævet fysik/kemi).

:) 

 PS: International økonomi findes på a-niveau :)


Svar #5
04. marts 2009 af Unknown22 (Slettet)

 Tak for svarene :) 

Jeg har valg HHX, på en studieretning med IØ A og Afsætning A, og mulighed for at opgradere Samfundsfag, så det er jo godt nok! 

Kunne godt tænke mig at læse erhvervsøkonomi / erhvervsjura lige pt. 

- Så HHX er nok mest oplagt! 


Skriv et svar til: STX vs. HHX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.