Samfundsfag

International politik??

04. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Alle.

Jeg er ikke helt god til samfundsfag, og skal nu igang med emnet International Politik (IP), hvilket bevirker, at jeg virkelig ville være taknemmelig, hvis nogen herinde ville anbefale mig nogle gode forståelige sider om emnet, eller måske kort forklare mig hvad emnet går ud på?

M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af mm2 (Slettet)

Vi har en bog der hedder Global Politik, af H.C. Branner synes selv den var god især til at give eksempler osv. ved godt det er en hel bog, men måske kan du få et overblik ved at kigge i den...


Svar #2
04. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Sjovt du nævner den! Den skal vi snart til at have!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af FredeW (Slettet)

IP handler grundlæggende om studiet af den politik, der foregår på tværs af landegrænser. Noget af det vigtigste er at undersøge forholdet mellem stater, men man analyserer også betydningen af internationale organisationer, multinationale selskaber.

Inden for IP eksisterer der forskellige dominerende teoriretninger, men det er nok nemmere, hvis du stiller konkrete spørgsmål, når du har læst om disse og haft om dem i timerne.

Ellers ligger der en del gode noter og opgaver her på siden (og svar i forummet - prøv at søge efter dem), som måske også kan give dig et indtryk af, hvad IP er for noget. Jeg kan ikke umiddelbart finde nogle rigtig gode introducerede hjemmesider i øvrigt (den danske wikipedia-artikel er relativt let forståelig, men samtidig noget overfladisk og rummer en del unøjagtigheder (http://da.wikipedia.org/wiki/International_politik) - den engelske er god, men temmelig avanceret, hvis man ikke har nogen viden om IP i forvejen).


Svar #4
04. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Hej FredeW!!

Tusind, tusind, tusind tak for dit yderst uddbynede svar! Vil vil helt sikkert anvende dit link, da det jo aldrig skader at lære ;)

Mange hls.

Marie.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2009 af anna-pn (Slettet)

Når I får bogen "Global Politik" så kig evt. på side 92. Der kan du danne et godt overblik over to af de vigtige teorier indenfor IP, og dermed få indsigt i hvad det går ud på.


Svar #6
06. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Ok - tusind tak ;)


Skriv et svar til: International politik??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.