Kemi

B1-vitamin e)

04. marts 2009 af mia081 (Slettet)

Faktaboks:
Ved pasteurisering af mælk varmebehandles den ved 71-73 oC i
15 sekunder, hvilket giver en begrænset holdbarhed.
Langtidsholdbar mælk (UHT-behandlet mælk) varmebehandles
ved 142-150 oC i 3-6 sekunder.
 

e) Ved hvilken temperatur er koncentrationen af B1-vitamin i mælken, som er omtalt
øverst på siden, faldet med 10 % i løbet af 6 sekunder?
Kommenter resultatet i forhold til oplysningerne i faktaboksen.

Nogle der kan hjælpe ? ........


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Du er nok nødt til at give noget info om hvad der står omtalt "øverst på siden" :)


Svar #2
04. marts 2009 af mia081 (Slettet)

Øverst på siden står der: Når mælk varmebehandles, sker der en nedbrudning er B1-vitamin. I eksperimentet blev stofmængdekoncentrationen af B1-vitamin i mælk bestem som funktion af tiden. Ved 140 grader celsius gav analysen følgende måleresultater:

t/s                      0     600  1000  1500 2000 3000
c(B1)/10-6M 1,33 0,716 0,511 0,408 0,341 0,238


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af Blicca (Slettet)

Sidder også med dette problem er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2017 af Michel0 (Slettet)

Hej

Jeg sidder også lige pt fast i denne opgave, nogen der kan hjælpe med at løse den eller give hints til, hvordan man løser den???

På forhånd tak :)

mvh.


Skriv et svar til: B1-vitamin e)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.