Matematik

opgaver på A-niveau

15. april 2009 af AK_02 (Slettet)

hej jeg skal lave en aflevering til på fredag...... er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver:

1.  en linje l er givet ved ligningen 2x-y+1 = 0. bestem en ligning for den linje, der står VINKELRET på l og går gennem punktet P(4,3)

2. fire variable størrelser er forbundet ved formlerne R= R0 (1+a *t) og U = R * I, hvor R0 og a er konstanter... opstil en formel, der udtrykker t ved U og I

3. Forhvilke tal k som er forskellige for 0 har ligningen kx^2 + kx-1 = 0 netop én løsning

jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.... har en ide om opgave 2, men er meget usikker, da den ikke kan være så nem som jeg har beregnet den:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Prøv at komme med dit bud på nr. 2, så tager vi den først.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2009 af lallenalle (Slettet)

2x-y+1 = 0

normalvektor = (2,-1)

hvormed retningsvektor bliver (-1,2)

du har da ligningen

y-4= -1/2(x-3) (=)

y= -1/2x +5,5 

eller

2x+1=y (=)

2*x=-1 (=)

x =-1/2

4=-1/2*3+b (=)

b = 5,5

overvej hvad der skal gøre sig gældende hvis et andengrads udtryk skal ha netop en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #2 Må jeg lige spørge om noget? Jeg kan nemlig ikke selv huske det, men hvordan er det man finder retningsvektoren? Er det bare tværvektoren til normalvektoren? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2009 af lallenalle (Slettet)

#3

normalvektoren hedder (2,-1) og den står vinkelret på linjen.

så spørger jeg så for at finde hældningen hvis jeg hopper en ud ad x-aksen hvor man hopper jeg så ud af y :)

jeg siger i virkeligheden (2/2,-1/2) = (1,-1/2)  hvoraf jeg kan se at hældningen må være -1/2


Svar #5
15. april 2009 af AK_02 (Slettet)

ej det var da hurtigt jeg fik noget response:) tak for det havde regnet med det:

hmm mit bud på nr 2 vil være:

U = R0 (1+ a *t) *I og I = U/ R0(1+a*t)

ved ik om det passer.......


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #5 Ikke helt. Først skal du isolere t i din første ligning. Og så skal du isolere R i din anden ligning; den skal indsættes og så har du t udtrykt ved U og I.


Svar #7
15. april 2009 af AK_02 (Slettet)

når jeg isolere R i den anden ligningen giver det så ik U / I = R

jeg kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal isolere t. den er lidt mere tricky...


Svar #8
15. april 2009 af AK_02 (Slettet)

skal jeg ik gange R0 ind i parantesen


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2009 af mathon

U/I =(Uo/Io)(1+αt)

1+αt = (U/I)/(Uo/Io)

αt = [(U/I)/(Uo/Io) - 1]

t = [(U/I)/(Uo/Io) - 1]/α


Svar #10
15. april 2009 af AK_02 (Slettet)

nååh okay nu har jeg forstået det. tusind tusind tak for hjælpen......:) ku jeg også få lidt hjælp til opg 3....


Skriv et svar til: opgaver på A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.