Matematik

rettelse af en ogpave + hjælp til sidste del

09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Ja, som overskriften siger har jeg brug for hjælp til delopgave c samt en rettelse af a og b

Vedhæftet fil: jordskælv opg.doc

Svar #1
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

rettelse til også denne opgave

Vedhæftet fil:arbejdsproces.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#0

a) der er en tastefejl logE = 14,4. Nu mangler du at bestemme E=1014,4 = 2,5·1014.

 Der er også en tastefejl i andendel. Metoden er ok men m=6,29.


Svar #3
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

samt denne ;-)

Vedhæftet fil:tryk.doc

Svar #4
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#2 ja, havde tastet korrekt men fik bare skrevet noget andet. Men altså nu har jeg logE=14,4 Hvorfor kan jeg ikke bare tage log på begge sider?

Jeg skal vel åbenbart tage 10^(14,4) som du skriver. Men havde det være ln i stedet for log, hva skulle jeg så?


Svar #5
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#2 den anden del du snakker om, er det denne: solve(log(8,0*10^13)=2,4m-1,2m,m) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#0  du finder log(E) = 12,4     ⇔ E = 1012,4 Joule

Log(E) = 2,4m - 1,2  ⇔ m = ( log(E) + 1,2 )/2,4

y = 1,4*105*0,1288m = 1,4*105*0,1288( log(E) + 1,2 )/2,4    den kan du så selv omskrive til noget pænere :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis du løser ligningen x2=4 sætter du vel ikke "i anden" på begge sider?

e14,4


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#1 yes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#0 Sammenhængen mellem E og y.

2 ligninger med to ubekendte.

solve(log(E)=2,4m-1,2 and y=....,E,y)


Svar #10
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

7# hvad referer du til?

og tal #6


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Log(E) = 2,4m - 1,2  ⇔ m = ( log(E) + 1,2 )/2,4  først isoleres m i den ene ligning. og sættes så ind i den anden ligning:

y = 1,4*105*0,1288m = 1,4*105*0,1288( log(E) + 1,2 )/2,4    den kan du så selv omskrive til noget pænere :)

Man kan da godt regne lidt videre på den, men jeg synes ikke der er grund til det. sammenhængen mellem y og E er nu fundet.


Svar #12
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#9 to lignigner med 2 ubekendte?

hvis jeg solver (log(2,5*10^14)=2,4m-1,2,m) =6,5


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

hm

solve(log(E)=2,4m-1,2 and y=1,4·105·0,1288m,{E,y})


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#3 Tryk  Du har fundet tryk som funktion af temperatur t  g(x).  F = 1,8t + 32  ⇔  ( F - 32 )/1,8 = t  indsætter vi nu i udtrykket for g.  g(t) = 0,83*t +226,75 ⇔ g(F) = 0,83*( (F - 32)/1,8 ) + 226,75 = 0,461*F + 212


Svar #15
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

#11 når jeg isolér m får jeg:

log(E)=2,4m-1,2 <=>

(log(E)/m)=2,4-1,2 <=>

m=(2,4-1,2)/logE


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

log(E)=2,4m-1,2 <=>  log(E) + 1,2 = 2,4m  ⇔  ( log(E) + 2,4 )/2,4 = m

#15 når du dividere med m skal du dividere alle led med m, også 1,2, og så hjælper det ikke meget.


Svar #17
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Tak :)

Men nu hvor jeg har fundet m-værdien indsætter jeg den i den anden ligning, hvad skal jeg så gøre? Skal jeg isolér log(E)?


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Her har du så sat m ind i den anden ligning:  y = 1,4*105*0,1288m = 1,4*105*0,1288( log(E) + 1,2 )/2,4    Man kan da godt regne lidt videre på den, men jeg synes ikke der er grund til det. Sammenhængen mellem y og E er nu fundet. Der står ikke noget om, at du skal finde y som funktion af E, eller E som funktion af y, så det er op til dig selv. 

Min grafegner siger ovenstående kan skrives som y = 50244,2*0,425727log(E)


Svar #19
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 tak :)


Skriv et svar til: rettelse af en ogpave + hjælp til sidste del

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.