Erhvervsret

Hjælp til opgave - juridisk vurdering

06. november 2009 af --Mee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg arbejder med en tidligere eksamensopgave, men har brug for lidt hjælp.. I en af spørgsmålene står der at jeg skal give en juridisk vurdering af aftalen vedrørende jollen?


Den omtalte jolle bliver solgt at en fuldmægtig der handler uden for sit område. hun sælger jollen til 2500 kr. i stedet for 5500, da køber synes den trænger til mere istandsættelse end det umiddelbart fremgik af annoncen, hvortil kom, at han ønskede rabat fordi han også købte en anden båd.


Jeg har bare lige brug for nogle hint til hvad jeg skal kigge på.. Håber der er nogle der kan hjælpe..
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er aftaleloven, du skal kigge på. At han køber en anden båd, berettiger ham på ingen måde til at få rabat, men hvad er egentlig dit spørgsmål?


Svar #2
06. november 2009 af --Mee (Slettet)

Der står bare som spørgsmål 2; Giv din juridiske vurdering af aftalen vedrørende aftalen.

Men ved ikke rigtig hvordan jeg sådan skal vurdere det udover, som du skriver, at han ikke har ret til rabat bare fordi han køber 2 brugte både.


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

"Giv din juridiske vurdering af aftalen vedrørende aftalen." Det kan dert ikke stå. Hvis hun går ned på 2500, så er det hendes sag. Der mangler noget i opgaven. Du er nødt til at fremlægge hele forløbet.


Svar #4
06. november 2009 af --Mee (Slettet)

Der skulle også stå: Giv din vurdering af aftalen vedrørende jollen..

Peter (køberen) besigtigede begge både. det lykkes ham at overtale Maria til at sælge ham sejljollen til til 2500 kr. i stedet for 5500, da køber synes den trænger til mere istandsættelse end det umiddelbart fremgik af annoncen, hvortil kom, at han ønskede rabat fordi han også købte en anden båd.

Da Maria kontakter Herman (ham hun sælger båden for) for at fortælle at begge både var solgt, blev han meget fortørnet over at hun uden at kontakte ham først havde indgivet afslag på 3000 kr, på jollen. Han bad hende derfor om straks at kontakte Peter for enten at få de resterende 3000 kr. af ham- ikke et urimeligt forlangende mente han, når det nu var det båden var udbudt til - eller alternativt få ham til at tilbagelevere båden, mod at få pengene tilbage.
 


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er helt klart indgået en handel, så her er ikke noget at komme efter, hvis hun vel at mærke har fået bemyndigelse til at sælge båden uden forhåndsbetingelser. Så det kommer an på, hvad Maria og Herman har aftalt (UDEN I ØVRIGT EN SKRIFTLIG AFTAL, KAN DER NÆPPE BEVISES NOGET. Hvis hun derimod sælger den for mindre, end det, hun har fået bemyndigelse til, kan hun selv komme til at hæfte for resten.


Svar #6
10. november 2009 af --Mee (Slettet)

Altså i opgaven står der at Maria er ansat i en konsulentvirksomhed drevet af Herman. Der er ikke så meget at lave i firmaet, sætter Herman Maria til at lave en masse småjobs, der ikke relaterer til selve virksomheden. De opgaver skal hun udføre mens Herman og familien er på ferie. Herman bad hende navnligt om at sælge de 2 både. Maria fik bådenes specifikationer og pris - så måtte hun selv finde ud af, hvordan hun bedst muligt kunne udforme annoncen for at få bådene solgt.


Svar #7
10. november 2009 af --Mee (Slettet)

Så ligeldes kan man vel godt sige at køberen af båden har ret til at ophæve købet for Maria har vel handlet uden for fuldmagtens område?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - juridisk vurdering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.